minituintje minituintje maken minituintjes cadeau

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Maak zelf een minituintje

Een beetje groen in huis, daar kan toch iedereen van genieten, niet? Zeker als je midden in een druk stadscentrum woont of op een appartement zonder balkonnetje… De natuur binnenhalen kan je niet enkel met een paar mooie planten in huis, maar ook door zelf een soort van minituintje te creëren. Hoe? Dat vertellen we je hier!

Dit heb je nodig:

  • Een mooie, brede kom, vaas, bak, schotel, bloempot…
  • Kleine plantjes, zoals vetplanten, cactussen en mos
  • Potgrond
  • Houtskool, hydrokorrels of kiezels
De natuur binnenhalen kan je niet enkel met een paar mooie planten in huis, maar ook door zelf een soort van minituintje te creëren.
Dan verloopt het onderhoud van het minituintje gemakkelijker.

Zo maak je het

Heb je al de materialen bij elkaar verzameld? Dan kan je nu zelf aan de slag gaan. Zelf een minituintje maken is absoluut niet moeilijk. Je neemt de bloempot, vaas of kom en legt als bodem een laagje houtskool, korrels of kiezels. Dat doe je zodat overtollig water beter wordt opgenomen. Dan schep je er een laag potgrond over, en dan kan je al beginnen planten. Een tip is om plantjes bij elkaar te zetten die dezelfde waterbehoefte hebben. Dan verloopt het onderhoud van het minituintje gemakkelijker. Je kan afwerken met wat mos tussen de plantjes, zodat je overal groen hebt, of met andere decoratieve elementen… That’s it!

Minituintjes

Je kan zelf kiezen hoe groot of hoe klein je het minituintje maakt. Een hele grote vaas of bloempot trekt meteen de aandacht, maar ook een serie van enkele kleinere potjes naast elkaar kan erg leuk zijn. Bovendien kan het dienen als origineel cadeau voor een verjaardag, Moederdag of andere gelegenheid. Een zelfgemaakt cadeautje is toch zoveel leuker, niet? Ben je overtuigd van de charme die een minituintje uitstraalt? Zoek dan snel alle benodigdheden bij elkaar en laat je creativiteit gaan! Een mooi, groen tuintje voor binnen is het resultaat…

Een beetje groen in huis, daar kan toch iedereen van genieten, niet?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK