minimalisme minimalistisch interieur meubels

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Minimalistisch inrichten

Minimalisme is wel al even een modewoord. Of het nu gaat over je garderobe of je inrichting: less is more, zo blijkt steeds weer. Maar een ruimte minimalistisch inrichten, hoe werkt dat precies? En hoe zorg ik er voor dat mijn huis er niet kaal en leeg uitziet?

De muren

Minimalisme begint bij mooie muren. Een echte minimalist zal niet werken met kleuraccenten of drukke behangpatronen. Nee, best verf je je muren gewoon wit. Ook met decoratie pas je op; het is niet echt minimalistisch om je muur vol spullen te hangen! Liever opteer je voor een zorgvuldig uitgekozen decoratief stuk dat in perfecte harmonie werkt met de rest van je interieur.

Een ruimte minimalistisch inrichten, hoe werkt dat precies?
Minimalisme is wel al even een modewoord.

Meubels

Ook voor je meubels kies je kwalitatief hoogstaande, maar sobere stukken. Langsgaan bij IKEA is een optie, maar voor een duurzame optie ben je natuurlijk beter af met kwaliteit. Zorg er ook voor dat de kleuren van je meubels mooi samenwerken. Kies daarnaast voor natuurlijke materialen zoals hout of steen.

Inrichting

Maar waar vul je je minimalistische interieur nu mee? Moet je echt al je bezittingen de deur uit kieperen? Sommige mensen gaan inderdaad zo ver. Deze man bijvoorbeeld bezit slechts 15 items. Dan moet het jou toch ook lukken om wat kleren of andere spullen weg te doen? Volgende regel kan handig zijn om te weten of je iets weg doet of niet: als je iets een jaar lang niet vast gehad of gebruikt hebt, kan je het wel missen. Je denkt misschien dat je dat slecht zittende kleedje of die 3 collecties borden en glazen ooit nog nodig hebt, maar dat is waarschijnlijk niet zo. Of zoals in volgende quote: Have less. Do more. Be more.

Maar waar vul je je minimalistische interieur nu mee?
Minimalisme biedt veel voordelen: het maakt je hoofd leeg, je hoeft niet meer na te denken over een kast vol spullen en het zorgt voor een strak interieur.

Minimalisme: niet voor iedereen

Minimalisme biedt veel voordelen: het maakt je hoofd leeg, je hoeft niet meer na te denken over een kast vol spullen en het zorgt voor een strak interieur. Toch is minimalisme niet voor iedereen weggelegd: je moet in staat zijn om afstand te nemen van je spullen, waar zeker niet iedereen toe in staat is. Als je twijfelt, probeer minimalisme dan eens uit voor een bepaald element van je woning. Probeer je kleerkast bijvoorbeeld eens minimalistisch in te richten en kijk of het je bevalt. Succes!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK