matcha thee thee matcha groene thee groene thee

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Waarom matcha thee zo goed is

De alertheid die cafeïne je geeft in combinatie met een rustgevend gevoel: dat kan niet? Jawel! In de vorm van matcha groene thee. Een theesoort die je enkel en alleen gezondheidsvoordelen biedt. Met zijn felgroene kleur en vele positieve effecten op je lichaam en geest is matcha groene thee al meer dan 900 jaar een belangrijk onderdeel van de traditionele theetraditie bij vele Japanse gezinnen. Iemand een kopje matcha?

Iemand een kopje matcha thee?

The making of…

Matcha thee wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis. Enkele weken voordat de blaadjes geoogst worden, worden de theeplanten met doeken afgedekt. Doordat het zonlicht de planten zo niet kan beïnvloeden, bevatten de blaadjes veel aminozuren én produceren ze veel chlorofyl (waardoor ze hun felgroene kleur krijgen). Wanneer de blaadjes dan geoogst worden, worden ze fijngemalen tot poeder.

Je hebt groene thee en je hebt matcha groene thee.

Een gezondheidsbom in een tas

Je hebt groene thee en je hebt matcha groene thee. Dit is waarom je wat meer matcha thee wil drinken:

  • De kracht van antioxidanten: 1 kopje matcha thee bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes gewone groene thee!
  • Door de theeplanten net voor de oogst te verbergen van het zonlicht, maken ze veel chlorofyl aan. En laat dat nu net een stof zijn die een detox-effect op je lichaam heeft.
  • Matcha thee bevat veel polyfenolen die kankercellen bestrijden.
  • Een kopje thee bevat sowieso al heel weinig calorieën. Maar matcha thee versnelt het vetverbrandingsproces ook nog eens!
Matcha groene thee mag dan een iets straffere smaak hebben, de vele voordelen van deze thee zijn dat zeker waard!
  • Een boost voor je immuunsysteem! Matcha bevat verschillende vitamines en werkt antibiotisch.
  • Dankzij het hoge vezelgehalte van matcha thee verbetert je spijsvertering.
  • Laat koffie voor wat die is, en drink een tas matcha thee. De thee bevat een unieke vorm van cafeïne die je meer én langer energie geeft. Door de bijzondere manier waarop matcha thee geoogst wordt, bevat de thee ook meer L-theanine, een bepaald aminozuur dat je kalm maakt en tegelijkertijd alert. Je concentratie en alertheid verhogen er dus van, maar in tegenstelling tot koffie blijf je van matcha thee kalm.

Een kopje matcha thee

Matcha groene thee mag dan een iets straffere smaak hebben, de vele voordelen van deze thee zijn dat zeker waard! Volgens de traditionele Japanse theeceremonie doe je daarvoor een halve tot hele theelepel matcha thee in een tas of kommetje. Je klopt het poeder op totdat er geen klonters meer zijn en dan voeg je er heet water aan toe, tot de tas gevuld is. Je klopt het terug op tot je schuim krijgt, en dan kan je de thee opdrinken!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK