massagekaars massage massages aromatherapie

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Verwennen met een massagekaars

Word je graag gemasseerd of geef je zelf graag massages? Maak dan deze massagekaars bestaande uit natuurlijke producten. Sojawas heeft een smeltpunt van rond de 45°C en is daardoor ideaal om te gebruiken in een massagekaars. Het zal niet té heet aanvoelen, maar voldoende warm én veilig. Bovendien zullen zowel het aroma als de voedende eigenschappen van de oliën een ontspannend decor vormen voor je massage – dat is pure aromatherapie bij je thuis…!

Hoe maak je deze massagekaars?

Smelt om te beginnen 30 gr sojawas, 30 ml amandelolie, 30 gr cacaoboter en 40 gr sheabutter au-bain marie. Is alles net gesmolten? Zet het vuur dan af en voeg enkele druppels etherische oliën toe. Hier zijn verschillende combinaties mogelijk, zoals: 20 druppels patchoeli, 15 druppels kaneel en 15 druppels sinaasappel, of 20 druppels lavendel, 15 druppels rozenhout en 15 druppels rozen. Probeer zelf ook andere geurencombinaties uit; iedereen heeft immers zijn persoonlijke aromavoorkeur! Giet daarna het mengsel in een kannetje (zodat je de olie achteraf gemakkelijk over het lichaam kan verdelen). Wanneer de kaars wat minder transparant wordt, plaats je het lontje erin. Nu laat je de massagekaars goed hard worden en dan is ze klaar voor gebruik!

Maak dan deze massagekaars bestaande uit natuurlijke producten.
Wanneer je de massagekaars aansteekt, duurt het ongeveer een kwartiertje vooraleer er voldoende gesmolten olie vrij is dat gebruikt kan worden voor een massage.

Wie wilt er een massage?

Wanneer je de massagekaars aansteekt, duurt het ongeveer een kwartiertje vooraleer er voldoende gesmolten olie vrij is dat gebruikt kan worden voor een massage. Tijdens die tijd kan je alvast genieten van een heerlijke geur die zich verspreidt in de kamer. Ga je aan de massage beginnen, test dan eerst met je vinger of de olie niet te warm aanvoelt op de huid. Je kan de massagekaars eventueel uitblazen, zodat de olie wat kan afkoelen om daarna te beginnen masseren.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK