linzensoep marokkaanse linzensoep recept

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Marokkaanse linzensoep op tafel

Zo nu en dan eens een zuiders gerecht op tafel valt altijd wel in de smaak… Wat dacht je bijvoorbeeld van een bord Marokkaanse linzensoep? De kruiden zijn bij deze soep heel belangrijk. Hier volgt het recept!

 

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Benodigdheden voor 2 personen:

  • 3 teentjes look
  • 3 wortels
  • 3-4 el tomatenblokjes
  • 200 gr voorgekookte linzen
  • 1 ajuin
  • Peper en zout
  • 3 tl komijn
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Olijfolie

 

Stoof de ajuin in een kookpot. Doe er de wortels, look en bouillonblokjes bij en roer alles goed om. Na een paar minuutjes voeg je ook de tomatenblokjes en de linzen toe. Nog eens goed roeren. En doe er nu de komijn en het paprikapoeder bij. Vergeet ook niet wat peper en zout! Mix het soepje en serveer het meteen! Deze Marokkaanse linzensoep is lekker met een paar scheppen witte (ongesuikerde) yoghurt erbij. Die zorgt voor een frisse toets! Smaakt het?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK