Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Make-upfouten die je er ouder doen uitzien

Make-up kan je doen stralen, maar als je het fout aanbrengt, heeft het een averechts effect. Als jij je schuldig maakt aan deze veelgemaakte make-upfouten, is de kans groot dat je er ouder uitziet in plaats van frisser en jonger. Deze make-upfouten moet je dus vermijden

 
Make-up kan je doen stralen, maar als je het fout aanbrengt, heeft het een averechts effect.

Te donkere lipstick

Bessenkleurige lippenstift kan een betoverend mooi effect hebben, maar probeer de donkere, bijna zwarte variant te vermijden. Te donkere lipstick kan namelijk al snel een paar jaren toevoegen aan jouw geschatte leeftijd. Als je fan bent van dieprood maar niet ouder wil overkomen, dan breng je veel beter een tint aan waar het rood nog steeds doorschemert. Dat oogt namelijk veel frisser!

 
Bessenkleurige lippenstift kan een betoverend mooi effect hebben, maar probeer de donkere, bijna zwarte variant te vermijden.
Foto: Pinterest

De foute foundation

Wie te veel en te zware make-up gebruikt, zal er automatisch ouder uitzien. Een pancake van foundation accentueert net onzuiverheden en poriën. Bovendien droogt het je huid uit en trekt het in lijntjes waardoor die meer opvallen. Als je wil dat je huid er langer fris en jeugdig uitziet, dan breng je beter een BB crème aan. Verkies je toch foundation, breng dan een dun laagje aan; voor probleemzones kan je concealer gebruiken.

 
Wie te veel en te zware make-up gebruikt, zal er automatisch ouder uitzien.
Foto: Pinterest

Een lijntje onder je ogen

Als je je ogen wil accentueren met een oogpotlood, dan trek je het best een lijntje boven je ogen. Een donkere lijn onder je ogen verkleint je ogen en het accentueert wallen. Doordat het lijkt alsof je ogen dieper in je oogkassen liggen, veroudert het. Wil je een frisse, open blik, dan trek je veel beter alleen een lijntje boven je ogen en blijf je weg van je waterlijn. Wil je toch een lijntje onder je ogen, dan doe je dat het best met een wit oogpotlood.

 
Als je je ogen wil accentueren met een oogpotlood, dan trek je het best een lijntje boven je ogen.
Foto: Pinterest

Los poeder

Na je foundation en blush lichtjes afpoederen, fixeert je make-up. Als je echter te veel los poeder gebruikt, dan zet je daarmee lijntjes en rimpeltjes in de verf. Te veel poeder dat samenkruipt, geeft je een doffe, oudere look. Wie toch wil poederen, doet dat het best héél subtiel en met een poeder dat niet te beige is; je wil niet als een stofwolk overkomen! :-)

 
Na je foundation en blush lichtjes afpoederen, fixeert je make-up.
Foto: Pinterest

Blush op de foute plaatsen

Hoewel een beetje rouge op de wangen je er vaak gezonder uit doet zien, kan het ook een verouderend effect hebben als je te veel en te donkere blush gebruikt. Breng de rouge niet aan in één veeg en niet te dicht bij je neus. Een subtiele blush in zachte, natuurlijke tinten op de appeltjes van je wangen, eventueel lichtjes vervaagd naar je oren toe, is vaak het mooist.

 
Hoewel een beetje rouge op de wangen je er vaak gezonder uit doet zien, kan het ook een verouderend effect hebben als je te veel en te donkere blush gebruikt.
Foto: Tumblr

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK