boetseerklei boetseerklei maken klei klei bewaren

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Maak zelf boetseerklei

Heb jij vroeger ook gespeeld met die kleurrijke boetseerklei? Een ventje, een paar bolletjes ijs, een hotdog… De mogelijkheden zijn oneindig met een paar potjes klei. Gun je kinderen ook dat plezier en laat ze hun creativiteit volop benutten met hun eigen boetseerklei. Wist je dat je zelf ook eenvoudig boetseerklei kan maken? Je hebt slechts twee ingrediënten nodig, die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Hoe maak je je eigen klei?

Met 250 gr maïszetmeel en 125 ml conditioner maak je zelf boetseerklei. Meng beide ingrediënten tot ze een zacht geheel vormen. Is het nog niet zacht genoeg? Voeg dan nog wat conditioner toe. Voor klei in verschillende kleurtjes, kneed je er 1-2 druppels voedingskleurstof door. Dit kan je trouwens gemakkelijk samen met de kinderen doen, zo kunnen ze ook zelf hun kleurtjes kiezen! Wil je de klei bewaren? Dek hem dan af met vershoudfolie zodat hij niet uitdroogt.

Hoe maak je je eigen klei?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK