lippenbalsem lippenbalsem maken zelf lippenbalsem maken cadeautje

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Gesprongen lippen? Maak lippenbalsem!

Heb je in de winter wel eens last van droge of gesprongen lippen? Of ken je iemand die met dit vervelend kwaaltje te kampen heeft? Maak dan zelf een potje lippenbalsem. Je kan het voor jezelf houden of weggeven als cadeautje. Maak er dus meer dan eentje, dan is iedereen happy! Een voedende én ontsmettende lippenbalsem maken is trouwens niet zo moeilijk. Je maakt het met enkele natuurlijke ingrediënten die je bij je thuis, in de winkel of in een natuurvoedingswinkel vindt. Met deze lippenbalsem kies je dus resoluut voor een vleugje natuur op je lippen, zonder kunstmatige toevoegingen…

Zelf lippenbalsem maken

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 5 dagen wachttijd)

 

Benodigdheden voor 1 potje:

  • 20 gr rozenblaadjes
  • 2,5 dl amandelolie
  • 2 el bijenwas
  • 1 tl honing
  • 1 tl vitamine E-olie
  • 1 potje
Heb je in de winter wel eens last van droge of gesprongen lippen?
Maak zelf een potje lippenbalsem.
Eerst gaan we de bloemenolie bereiden. Daarvoor laat je de rozenblaadjes 5 dagen in de amandelolie weken. Dan doe je de olie met de blaadjes door een zeef om enkel de olie met het rozenextract over te houden. Verwarm deze olie nu au bain-marie en voeg al roerend de bijenwas, honing en vitamine E-olie toe. Giet het mengsel voorzichtig in een potje, wacht tot het gestold is en dan kan je het op je lippen beginnen te smeren. Deze lippenbalsem is ongeveer een half jaar houdbaar. Noteer dus best de vervaldatum op de onderkant van het potje.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK