hond honden puppy hond plast

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Waf-blief?! Leer je hond begrijpen

Je bent he-le-maal gek van jouw viervoeter en bent er van overtuigd dat je ‘em door en door kent. Toch vind je zijn gedrag vaak onverklaarbaar. Overal tegen plassen, in je kleren bijten of je gezicht likken? You just don’t get it! Tweez® speelt even tolk en vertaalt die vreemde trekjes van je hond.

Stalker modus

Je bent aan het poetsen of je maakt je in alle haast klaar voor een afspraakje en je hond beslist ineens om jouw persoonlijke stalker te spelen. Bij elke stap die je zet, staat hij naast je en dat is simpelweg omdat hij zich verveelt. Terwijl jij druk bezig bent, probeert je viervoeter dus duidelijk te maken dat hij nood heeft aan aandacht.

Tweez® speelt even tolk en vertaalt die vreemde trekjes van je hond.

Vies geurtje

Het gebeurt wel eens dat je je hond enthousiast ziet rondhollen en dat is allemaal omdat hij zo blij is met zijn nieuw parfum. Of wat je parfum kunt noemen… Honden houden van de geur van uitwerpselen of karkassen en rollen er daarom maar al te graag in. Je weet in het vervolg dus al wel wanneer het tijd is voor een bad!

Waarom doen honden dat nu?

Een lik in je gezicht

Ze durven je er wel eens mee verrassen: een natte lik in je gezicht. Waarom doen honden dat nu? Wel, zij interpreteren het als volgt: degene die een lik krijgt, is de leider van de groep. Aangezien jij het baasje bent, houdt dat wel steek. Of heb je een puppy? Dan kan dit erop wijzen dat je jonge viervoeter honger heeft. Zij maken duidelijk dat ze honger hebben door aan de muil van hun mama te likken.

Tegen alles plassen

Tijdens een wandeling begrijp je er niks van: je hond plast tegen elke muur of paal die hij tegenkomt. Dit is omdat hij zijn territorium wilt afbakenen en dat doet hij door zijn geur achter te laten. Wanneer andere honden dus aan een plek snuffelen waar jouw viervoeter een plasje heeft achtergelaten, weten ze meteen dat ze zich op zijn terrein bevinden.

Tijdens een wandeling begrijp je er niks van: je hond plast tegen elke muur of paal die hij tegenkomt.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK