Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Knutselen tijdens de herfst

Tijdens de herfst is het leuk om wandelingen te maken. Overal zie je oranje, rode, groene blaadjes, en het bos ruikt heerlijk! Eens thuisgekomen, kunnen je kids aan de slag met hun kersverse souvenirs. Enkele leuke knutselideetjes!

Dennenappels versieren

Als je door het bos loopt, zie je waarschijnlijk o-ver-al dennenappels liggen. Raap er enkele op, en neem ze mee naar huis. Laat je kinderen enkele kleuren wol uitkiezen, en wikkel die rond de dennenappels. Klaar is jouw nieuwe decoratie!

Als je door het bos loopt, zie je waarschijnlijk o-ver-al dennenappels liggen.
Foto: Pinterest
Wanneer de blaadjes droog zijn, kunnen ze aaneengeregen worden om een slinger te vormen!
Foto: Pinterest

Slinger van blaadjes

Neem naast dennenappels, ook wat blaadjes mee naar huis. Kies voor verschillende vormen en groottes. Laat je kinderen deze beschilderen naar keuze. Ga voor printjes, kleurtjes, alles mag! Wanneer de blaadjes droog zijn, kunnen ze aaneengeregen worden om een slinger te vormen!

Schilderen met dennenappels

Als je nog dennenappels over hebt van het eerste projectje, kunnen je kinderen deze gebruiken om mee te schilderen! Leg een blad in een kartonnen doos, doe er verschillende kleurtjes verf op, en rol met de dennenappels door de verf! Een echt kunstwerkje als resultaat, en bovendien zijn de dennenappels nu ook voorzien van een kleurtje.

Als je nog dennenappels over hebt van het eerste projectje, kunnen je kinderen deze gebruiken om mee te schilderen!
Foto: Pinterest
Ook als je nog blaadjes over hebt, kan je deze met je kids verwerken in een knutselprojectje.
Foto: Pinterest

Schaal

Ook als je nog blaadjes over hebt, kan je deze met je kids verwerken in een knutselprojectje. Blaas een ballon op, en bedek deze met papier-machélijm en blaadjes. Laat drogen, prik de ballon kapot, en klaar is jouw nieuwe schaal!

Vogelvoer

Waarschijnlijk heb je in het bos veel vogeltjes gespot, maar deze kan je ook eenvoudig naar je tuin halen. Door vogelvoer in je tuin te hangen, zullen de vogels jou snel een bezoekje komen brengen. Je kids kunnen eenvoudig vogelvoer maken door een wc-rolletje in te smeren met pindakaas, en het daarna door een zadenmix te halen. Even buiten ophangen, en afwachten (al zal het vast niet lang duren voor de vogels de nieuwe spot ontdekt hebben!).

Door vogelvoer in je tuin te hangen, zullen de vogels jou snel een bezoekje komen brengen.
Foto: Pinterest

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK