Tuin Groene tuin Kaarsvet Onkruid

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Zo knap je je tuin snel op

Met het mooie weer zijn we graag wat meer buiten, in de frisse buitenlucht, onze groene tuin, aan het zwembad en noem maar op. Met deze eenvoudige huis- en tuintips tover je je tuin net dat tikkeltje sneller en milieuvriendelijker om tot een klein paradijs waar het heerlijk vertoeven is.

Met deze eenvoudige huis- en tuintips tover je je tuin net dat tikkeltje sneller en milieuvriendelijker om tot een klein paradijs waar het heerlijk vertoeven is.

Tip 1: saaie, lelijke muren

Is die betonnen tuinafscheiding al lange tijd de doorn in je oog? Plaats dan een houten klimrek tegen je muur waar je enkele klimplantjes laat groeien. Ze fleuren dat saaie plekje meteen op.

Tip 2: helder glas

Een spray flesje, wat water en azijn: meer heb je niet nodig om je glazen tuintafel of je ramen proper te krijgen. Je mengt beide in het flesje, spuit wat op het glas, wrijft het glas schoon met een doek en je hebt een helder, streepvrij en milieuvriendelijk resultaat!

 

Tip 3: roest

Heb je last van roest op je tuinmeubelen of op je barbecue? Neem een rauwe aardappel of komkommer, snijd die in twee en wrijf ermee over de roest. En zo verwijder je op een ecologische manier roest - de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

 

Tip 4: onkruid

Met gewoon keukenzout kom je al een heel eind om onkruid op je tuinpad, terras of oprit te verwijderen. Je strooit het een beetje tussen de stenen (op het onkruid) en het zout doet zijn werk. Een spray flesje vullen met wat azijn is ook een goede remedie tegen onkruid. Spuit de azijn of strooi het zout echter niet op je planten, want die houd je liever wel nog in je tuin.

Met het mooie weer zijn we graag wat meer buiten, in de frisse buitenlucht, onze groene tuin, aan het zwembad en noem maar op.
Trek wat meer vogeltjes aan in je tuin met een groen vogelbad.

Tip 5: kaarsvet

Oeps, beetje kaarsvet gemorst… Geen probleem! Schraap eerst zoveel mogelijk kaarsvet van de ondergrond af, leg er dan een stukje keukenrol op en ga er met je strijkijzer over. Let erop dat je de laagste stand neemt van je strijkijzer. Daardoor doe je het kaarsvet voldoende smelten en blijft het aan de keukenrol plakken.

 

Tip 6: vogeltjes

Trek wat meer vogeltjes aan in je tuin met een groen vogelbad. Je neemt een plantenstaander, plaatst daar een schotel met water op en onder de staander zet je een plant zoals een varen. Dit vogelbad kan je eender waar in je tuin plaatsen!

 

Tip 7: bescherming

Jonge plantjes hebben nog de nodige bescherming nodig om sterk te worden. Leg daarom wat eierschalen rondom het plantje, op de bodem, en die zullen vermijden dat insecten het plantje aanvallen én zorgen voor meer calcium in de grond.

Tip 8: insecten

Wil je niet dat kleine beestjes als slakken of insecten je planten teisteren, dan kan je dit eens proberen. Plaats een kommetje bier op een plek waar je veel last hebt van slakken, de dag erna tref je ze aan in het bier… Effectief. Of meng 2 volledige hoofden knoflook, 3 kopjes muntblaadjes, 2 tl cayennepeper en 2 tl biologisch afbreekbaar afwasmiddel in een spuitflesje en sproeien maar.

Wil je niet dat kleine beestjes als slakken of insecten je planten teisteren, dan kan je dit eens proberen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK