Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

5x laat een kleine ruimte groter lijken

Soms kan je de grootte van de ruimte waar je woont niet zomaar veranderen. Wat je natuurlijk wel kan veranderen, is de inrichting ervan. Hoe zorg je er nu voor dat een piepkleine kamer een heel stuk groter gaat lijken? We geven je 5 handige tips om de ruimte optisch te vergroten.

 
Wat je natuurlijk wel kan veranderen, is de inrichting ervan.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Deze tip heb je vast al een keer gehoord: als je een spiegel omhoog hangt in een kamer, zal de ruimte groter lijken. Hoe komt dit? Door de reflectie ervan. Vooral wanneer je het licht erop laat schijnen, zal dit weerkaatsen, en ervoor zorgen dat de kamer optisch vergroot wordt. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?

 
Deze tip heb je vast al een keer gehoord: als je een spiegel omhoog hangt in een kamer, zal de ruimte groter lijken.

And then there was light

Helaas wordt deze tip nogal vaak vergeten, ondanks dat hij best belangrijk is om je ruimte groter te doen lijken. Goede verlichting (en liefst veel daglicht) zorgen ervoor dat je huis ruim zal aanvoelen. Heb je niet veel ramen? Zorg dan voor verlichting op verschillende niveaus. Zo kan je ledverlichting tegen de muren bevestigen, een staande lamp plaatsen, of zelfs op de vloer verlichting plaatsen. Door de variatie in de verschillende verlichtingsmogelijkheden lijkt een klein huis veel groter.

 
Goede verlichting (en liefst veel daglicht) zorgen ervoor dat je huis ruim zal aanvoelen.

Steek je liefde voor meubels niet onder stoelen of banken

Massieve meubels horen niet echt thuis in een kleine ruimte. Ga voor kleinere stukken, of voor meubels die je kan opklappen. Een zetel met uitschuifbaar bed is bijvoorbeeld perfect voor als er een vriend/vriendin blijft slapen na een feestje. Daarnaast kan je ervoor kiezen om transparante meubels aan te schaffen. Ze zijn niet alleen erg stijlvol, maar ze geven je kamer ook een luchtigere look. PS Meubels op pootjes zijn ook een optie, want hoe meer je van de vloer kan zien, hoe groter de kamer zal ogen.

 
Massieve meubels horen niet echt thuis in een kleine ruimte.

Colour your life

Feit: lichte tinten doen je kamer groter lijken. Waarom? Ze reflecteren het licht, et voilà, de kamer ziet er ruimer uit. Wanneer je de muren, en het plafond dezelfde lichte tint aanmeet, zal je de illusie creëren dat de oppervlakte groter is dan ze eigenlijk is. Geef je vloer trouwens ook een lichter kleurtje, want hiermee verkrijg je hetzelfde optische effect.

 
Feit: lichte tinten doen je kamer groter lijken.

De vloer als één geheel

En als laatste, maar daarom zeker niet minder belangrijk, laat je de vloer best doorlopen in de verschillende kamers. Als je elke ruimte een aparte vloer geeft, werkt dat optisch verkleinend. En dat is natuurlijk net wat je wil voorkomen! Met een gietvloer kan je dan ook voor een ruimtelijk effect zorgen.

 
En als laatste, maar daarom zeker niet minder belangrijk, laat je de vloer best doorlopen in de verschillende kamers.
Nu je weet dat de vloer een belangrijke rol speelt bij het verruimen van de kamer, wil je natuurlijk op zoek gaan naar de ideale vloer. Hij speelt daarnaast een grote rol bij de sfeer en de uitstraling van je woning. Accent Vloeren in Grobbendonk helpt je graag bij het vinden van de perfecte vloer. Tot snel?

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Schransstraat 39
2280 Grobbendonk
T. 0496/23 91 06

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK