kipvingers Koken met kids lekkere snack snack

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Koken met kids: krokante kipvingers

Zeuren de kids al een tijdje de oren van je hoofd om samen met hen te koken? Deze heerlijke, krokante kipvingers zijn leuk om te maken, maar zelfs nog beter om op te eten. Doe er wat sla en gebakken aardappeltjes bij en je hebt een volwaardige maaltijd. Wil je gewoon genieten van een lekkere snack? Dat kan ook! Deze kooksessie met je kleine spruiten zal je zeker niet snel vergeten. Snel de ingrediënten gaan kopen en starten maar!

Deze heerlijke, krokante kipvingers zijn leuk om te maken, maar zelfs nog beter om op te eten.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 halve kipfilets
  • 50 gr. bloem
  • 1 kopje paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel geraspte parmezaan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilisaus
  • 3 theelepels mayonaise
  • ½ citroen

Aan de slag!

Snij de kipfilet in reepjes van ongeveer 1 cm dikte. Doe het paneermeel samen met de geraspte parmezaan in een bord en roer ze door elkaar. Daarna giet je de bloem in een ander bord. Klop ook het ei op in een diep bord. Eerst wentel je de kipvingers in de bloem, daarna in het ei en dan in het paneermeel. Verhit ondertussen olijfolie in een pan en bak de reepjes ongeveer 5 minuten mooi goudbruin. Je kan de vingers ook in de frituurketel opbakken. De saus maak je door chilisaus te mengen met mayonaise en een beetje citroensap. Lusten je telgen liever ketchup? Geen probleem, dat gaat ook. Eet smakelijk!

Eerst wentel je de kipvingers in de bloem, daarna in het ei en dan in het paneermeel.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK