kindvriendelijke vakanties vakantie met kinderen op vakantie kamperen

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Kindvriendelijke vakanties!

Op vakantie gaan met kinderen is allesbehalve vanzelfsprekend. Lange auto- of vliegreizen, eindeloze wandeltochten, … Tweez® ging na welke vakantiebestemmingen wél een topper zijn voor je kroost, zodat het zeuren tot een minimum herleid wordt ;-)

Vakantieresort

Een vakantieresort zoals Sun Parks en Center Parks is helemaal rond kinderen opgebouwd. Het gevarieerde zwembad verveelt nooit, maar ook daarbuiten organiseren deze vakantieparken veel activiteiten voor kids zoals hindernissenparcours, boottochtjes, klimmuren, fietstochten, enz.

 

Strandvakantie op een camping

Een strandvakantie is gegarandeerd dolle pret, zelfs voor de allerkleinsten. 

Op vakantie gaan met kinderen is allesbehalve vanzelfsprekend.

Zolang ze geen zand beginnen eten. Combineer je dit met een verblijf op een camping, dan zit je dubbel goed. Campings organiseren doorgaans immers veel activiteiten voor kinderen en beschikken vaak over een zwembad voor wanneer de zee te woelig is.

Een cruiseschip lijkt misschien op het eerste zicht geen geschikte plek voor kindjes, maar zolang je de juist maatschappij kiest is een cruise eigenlijk een zeer kindvriendelijke vakantie.

Een meer

Aan een meer zijn er tal van leuke dingen te doen. Je kan er in zwemmen, vissen of fietstochten rond maken. Vaak zijn er ook bootjes te vinden en als de kinderen al wat ouder zijn: lessen windsurfen of waterskiën!

 

Cruiseschip

Een cruiseschip lijkt misschien op het eerste zicht geen geschikte plek voor kindjes, maar zolang je de juist maatschappij kiest is een cruise eigenlijk een zeer kindvriendelijke vakantie.

Vaak worden er schattenjachten georganiseerd, is er een zwembad en kinderen vinden het absoluut het einde er verstoppertje te spelen.

 

Ranch of boerderij

Een verblijf op een ranch of boerderij is een echt hoogtepunt voor kindjes, zelfs voor de heel kleintjes. Plan je dit in april of mei, dan is er zelfs grote kans dat je kind zich urenlang kan amuseren met het achterna zitten en aaien van babydiertjes.

Disneyland

De meest voor de hand liggende keuze: neem je kids mee op verblijf in Disneyland. Het park heeft een aantal uitstekende hotels voor meerdaagse bezoeken.

 

City trip

Bij een city trip denk je niet meteen aan een kinderparadijs, maar een grote stad geeft je wél uitstekende mogelijkheden om “volwassen” activiteiten en “kinderactiviteiten” af te wisselen. Zo hebben veel grote steden naast musea en mooie architectuur ook een zoo, een cinema en verschillende speeltuinen.

Bij een city trip denk je niet meteen aan een kinderparadijs, maar een grote stad geeft je wél uitstekende mogelijkheden om “volwassen” activiteiten en “kinderactiviteiten” af te wisselen.

Kastelentour

Voor jonge kinderen kan een kastelentour 2 kanten opgaan. Ofwel geven ze geen moer om kantelen en middeleeuwse keukens, ofwel huiveren ze van spanning bij het zien van folterkamers en geheime keldergewelven. Schat zelf een beetje in of je kinderen dit geweldig, of geweldig saai zullen vinden.

Wie graag op vakantie gaat naar de sneeuw is met kinderen de koning te rijk.

Wintervakanties

Wie graag op vakantie gaat naar de sneeuw is met kinderen de koning te rijk. Ski- en snowboardlessen zijn er namelijk al vanaf zeer jonge leeftijd. Meer nog: hoe vroeger ze ermee beginnen hoe beter ze worden! Je bent dus de hele dag van je koters verlost en kan vrolijk zelf de zwarte pistes gaan afsjezen!

 

Fietsvakanties

Een fietsvakantie hoeft niet lang en vermoeiend te zijn. 

Fiets aan een haalbaar tempo van bestemming tot bestemming, en neem regelmatig een pauze om een ijsje te gaan eten en terug op krachten te komen! Je kids kunnen genieten van de prachtige omgeving en de gezonde lichaamsbeweging.

Kamperen

Alle kinderen vinden kamperen geweldig. Hoe vaak krijg jij niet de vraag of ze een tent in de tuin mogen opzetten? Koop één grote familietent (of twee kleinere) en rust je helemaal uit voor een weekje spannend kamperen. Laat je kinderen helpen met koken en de tent opzetten voor een toffe ervaring!

Safari

Een echte safari is een reis die je kinderen nooit zullen vergeten. Zorg wel dat ze mooi hun handjes binnen de wagen houden wanneer de leeuw passeert. Zeer kleine kinderen reizen vaak trouwens gratis mee, dus verre vliegreizen zijn best wél een goed idee (ongeacht de publieke opinie).

Een echte safari is een reis die je kinderen nooit zullen vergeten.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK