kiemgroenten kiemgroente kiemgroenten kweken kiemplantje

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Zelf kiemgroenten kweken

Heb jij al van ‘kiemgroenten’ gehoord? Een kiemgroente is een groente die als kiemplantje wordt geoogst en opgegeten. Een kiemgroente die je waarschijnlijk wel kent, is tuinkers. Andere voorbeelden zijn alfalfa en rode koolkers. Het geweldige aan kiemgroenten is niet alleen dat ze lekker zijn; ze zijn ook makkelijk zelf te kweken. Wij leggen uit hoe je dat doet!

Zaden kiezen

Een plantje kweken, dat begint natuurlijk bij de zaden. In een grote of kleine tuinwinkel vind je een grote selectie aan zaden, maar tegenwoordig bieden ook supermarkten allerlei zakjes met zaadjes aan. Fruit of groenten: make your pick!

 

Zaadjes doen ontkiemen

Nadat je een zaadje hebt uitgekozen, is het tijd om over te gaan tot het ontkiemen! Dat is eigenlijk heel simpel. Je neemt gewoon een pot of glas, dat een deksel heeft of dat je zelf kan bedekken. Op de bodem leg je wat watten of keukenpapier. Giet water over de bodem, en zorg ervoor dat er zich geen ‘plasje’ op de bodem gaat vormen. Overtollig water giet je dus weer weg. Nu neem je je zaadjes en strooi je ze over het keukenpapier of de watten. Zet je bakje aan de vensterbank, en wachten maar! Vergeet je plantjes wel niet regelmatig wat water te geven.

Heb jij al van ‘kiemgroenten’ gehoord?

En dan?

Hoe lang het duurt eer je kiemgroente uitkomt, zal variëren. Het uitkomen kan al beginnen vanaf tien dagen. Geniet zeker van het groeiproces van je kiemgroentjes. Wanneer je ze klaar vindt om te oogsten, zijn de kiemgroenten op allerlei manieren op te eten.

Heb jij dit artikel gelezen en ben je benieuwd geworden naar kiemgroenten?

Voeg ze toe aan een slaatje of soep. Of maak er een boterham mee met wat kruidenkaas. Mogelijkheden genoeg!

 

Kiemgroenten: lekker en gezond

Heb jij dit artikel gelezen en ben je benieuwd geworden naar kiemgroenten? Ga dan naar de winkel voor wat zaadjes. Kiemgroenten zijn extreem gezond: ze bevatten vitaminen en veel anti-oxidanten. Maar nog belangrijker: ze zijn ongelooflijk lekker! Doe dus jezelf en je gezondheid een plezier en kweek zelf kiemgroenten!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK