Worstenbroodjes worstenbroodjes maken Koken met kids

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Koken met kids: Worstenbroodjes

Ai, weer regen dit weekend… Gelukkig zijn er voldoende indoor activiteiten om met je kids een keertje uit te proberen. Wat dacht je van worstenbroodjes maken? Pigs in a blanket zijn één van de meest populaire snacks. Ook jouw kiddo’s zijn er vast dol op! Veel kookplezier.

Pigs in a blanket zijn één van de meest populaire snacks.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr. gehakt
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Peper / zout naar eigen smaak
  • 2 vellen bladerdeeg

Let’s get cooking!

Laat je kinderen het gehakt mengen met hun handen. Zorg er natuurlijk wel voor dat hun handjes gewassen zijn. Voeg er een ei aan toe en doe er peper en zout bij naar eigen smaak. Om het gehakt te binden, voeg je er paneermeel aan toe. Kneden maar! Strooi ondertussen wat bloem op je werkblad en rol het bladerdeeg uit met een deegrol. Neem daarna een mes en maak rechthoeken van ongeveer 10 op 8 cm. Op elke flap leg je een eetlepel gehakt in de vorm van een worst.

Verwarm de oven voor op 175° C en bak de broodjes ongeveer 25 minuten. Smullen maar!
Vergeet het bladerdeeg niet toe te rollen hé. Breek het tweede ei en doe het eigeel in een tas. Klop het los. Leg nadien de worstenbroodjes op een ovenschotel. Gebruik een borsteltje om de broodjes in te strijken met de losgeklopte dooier. Je bent er bijna! Verwarm de oven voor op 175° C en bak de broodjes ongeveer 25 minuten. Smullen maar!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK