Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Hoe geniet je langer van je kerstboom?

Binnenkort is het weer zover: je mag de kerstboom plaatsen! Elk jaar worden er in België meer dan 2 miljoen kerstbomen verkocht die de woonkamer versieren. Koop jij een kunststof versie of ga je resoluut voor de lekkere geur van een echte dennenboom? Als je voor de laatste optie kiest, wil je er natuurlijk de volledige ho-ho-ho-periode van genieten. Wij geven je graag wat tips om de levensduur van je kerstboom te verlengen.

 

Een dennenboom kan je aankopen met wortels zodat je deze achteraf nog in je tuin kan planten.

Kiezen maar!

Allereerst moet je natuurlijk een boom uitkiezen. Een dennenboom kan je aankopen met wortels zodat je deze achteraf nog in je tuin kan planten. Hou er wel rekening mee dat zo’n boom in dit geval gaat groeien, dus plant hem op een plaats waar je er de ruimte voor hebt. Veel gekozen soorten zijn de Nordman, en de Picea Abies. Laat je in het tuincentrum begeleiden bij je aankoop. TIP: Let op dat je boom niet te hoog is, zodat je hem zeker binnen kan krijgen!

Handle with care

Proficiat: jij hebt je boom gevonden! Nu moet je er meteen voor zorgen. Hoe neem je de boom mee naar huis? Laat hem in een netje steken zodat de takken niet beschadigd worden bij het vervoer. Als je een boom gekocht hebt zonder wortel is het belangrijk om een snede te maken in de onderkant en zo een stukje van de boom te verwijderen. Waarom? Anders kan de kerstboom geen water opnemen. Eenmaal hij gekapt wordt, gaat het sap ervoor zorgen dat de onderkant afgesloten wordt. En geen drinken heeft ook bij bomen negatieve gevolgen.

Proficiat: jij hebt je boom gevonden!
Bij thuiskomst laat je de boom best even acclimatiseren: zet hem bijvoorbeeld eerst een nachtje in de garage voordat je hem in de woonkamer plaatst.
Staat je boom op zijn plaats?

Water? Ja, graag.

Staat je boom op zijn plaats? Geef hem dan meteen water. Je moet de onderkant van de stam vochtig houden zodat de naalden vers blijven. De gemiddelde boom heeft ongeveer een vierde water nodig voor elke 3 centimeter diameter; meer water dan je dus zou denken! Bovendien kan je ook je dennenboom verwennen met kerstboom-mixen die enkele essentiële voedingsstoffen bevatten voor planten. Dit is een optie, maar geen noodzakelijkheid.

Find a beautiful place

Over de plaats van je boom gesproken: er zijn nog enkele tips die je in je achterhoofd kunt houden. Zo hou je de kerstboom best weg van direct zonlicht en verwarmingstoestellen. Deze twee elementen zouden er voor kunnen zorgen dat de boom sneller uitdroogt. En dat wil je natuurlijk niet! ;-) Nu mag je de kerstboom versieren. Bekijk altijd eerst de lichtjes, want als ze niet werken, heb jij al je decoratie-skills gebruikt voor niets. Kies ook lichtjes waarmee het risico op een eventuele brand verkleind wordt. In welke kleur ga je de boom versieren? Jij beslist! Wil jij een pink-fluffy-unicorn-kerstboom? Go ahead!

Nu mag je de kerstboom versieren.
Nu je deze tips gelezen hebt, begint het natuurlijk te kriebelen om een kerstboom op te halen. Goed nieuws, want vanaf 18 november kan je bij Tuincentrum Botanica in Veltem-Beisem terecht voor een heuse kerstmarkt! Tot en met 15 januari kan je er ideeën opdoen om jouw woning volledig om te toveren tot een merry place! ;-) En ja; kerstbomen inclusief!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Brusselsesteenweg 379
3020 Veltem-Beisem
T. 016/48 02 60

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

3

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK