Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Hoe leer je de kat om op toilet te gaan?

Katten zijn absolute toppers: ze zijn erg proper en heel snel zindelijk. Zou het niet cool zijn om jouw kat te leren dat ze gewoon het toilet gebruikt in plaats van die vervelende en vaak stinkende kattenbakken? Zo moet jij geen drolletjes opkuisen en kan je uitpakken met dit fantastische trucje bij al je vrienden. Hou zeker dit artikel bij en help jouw vrienden met het potty trainen van hun kat.

 
Zou het niet cool zijn om jouw kat te leren dat ze gewoon het toilet gebruikt in plaats van die vervelende en vaak stinkende kattenbakken?

Stap 1: Zet de kattenbak bij op toilet

Als je de kat wil leren om op het toilet te gaan, plaats je best de kattenbak een tijdje naast het toilet. Aangezien katten heel erg op hun gewoontes gesteld zijn, zal het eventjes duren wanneer je de kattenbak verhuist van zijn normale plaats naar een plek in de badkamer. Laat hen dan ook minstens twee weken wennen vooraleer je de volgende stap zet. Als er ondertussen accidentjes gebeuren, zeg je ‘neen’, hef je hen op en zet je hen op de kattenbak.

 
Als je de kat wil leren om op het toilet te gaan, plaats je best de kattenbak een tijdje naast het toilet.
Foto: Bestieawards

Stap 2: Plaats de kattenbak op een verhoog

Aangezien een toilet niet vlak boven de grond staat, moet je de kat leren dat ze omhoog moet springen om haar behoefte te kunnen doen. Zet de kattenbak elke dag ongeveer vijf cm hoger, maar hou het gedrag van je kat nauwlettend in de gaten. Als de kat zich niet comfortabel voelt, hou je best een bepaalde hoogte wat langer aan. Je blijft dit volhouden tot je aan de hoogte van de wc-bril zit. Laat het wc-deksel open en de wc-bril naar beneden. Je kat kan eventueel al op toilet klimmen en hieraan wennen.

 
Zet de kattenbak elke dag ongeveer vijf cm hoger, maar hou het gedrag van je kat nauwlettend in de gaten.
Foto: CatSter

Stap 3: Zet de kattenbak op de wc-bril

Laat de bak staan totdat de kat eraan gewend is.

 

Stap 4: Vervang de kattenbak door een metalen kom met kattengrit om door te spoelen

Zodra je kat het gewoon is om op de wc-bril te gaan zitten, stop je een metalen kom in de wc-pot die je vult met kattengrit dat je kan doorspoelen. Doe de kattenbak weg. Als je deze stap bereikt heb, ben je er al bijna! Kan je geen metalen pot vinden die de grootte heeft van je toilet? Er bestaan speciale systemen om je kat zindelijk te maken, bijvoorbeeld Kwitter Litter. Deze kan je gemakkelijk online bestellen.

 
Zodra je kat het gewoon is om op de wc-bril te gaan zitten, stop je een metalen kom in de wc-pot die je vult met kattengrit dat je kan doorspoelen.
Foto: 1funny.com

Stap 5: Beloon voldoende

Terwijl je kat de metalen kom gebruikt, let je best waar ze haar pootjes zet. Het doel is om haar te leren dat ze haar vier poten op de toiletbril plaatst. Je beloont je kat wanneer ze in de juiste positie zit. In het begin zal ze waarschijnlijk volledig in de metalen kom willen gaan zitten, maar het zal lukken om haar te leren dat ze dit niet mag doen. Geduld is een schone zaak.

 
Je beloont je kat wanneer ze in de juiste positie zit.
Foto: Cosima @ DeviantArt

Stap 6: Gebruik minder kattengrit

Begin met een beetje minder kattengrit te gebruiken en bouw dit geleidelijk aan verder af. Het kan wat stinken dus maak zeker de pot schoon nadat je kat deze gebruikt heeft. Doordat je vulling gebruikt die je kan doorspoelen, kan je de kom gewoon omkeren en in het toilet leegkiepen. Kuis de kom hierna uit en vul hem terug met kattengrit.

 
Begin met een beetje minder kattengrit te gebruiken en bouw dit geleidelijk aan verder af.
Foto: consciouscat.net

Stap 7: Verander het grit in water

Stop met kattenvulling te gebruiken en vul de kom met water. Dit gaat ervoor zorgen dat het minder stinkt en de kat zal zich er beter bij voelen wanneer ze het toilet gebruikt. Let goed op het gedrag van je kat: als ze de kom niet meer wil gebruiken, kan het zijn dat je te snel ging en zet je best een stapje terug.

 
Stop met kattenvulling te gebruiken en vul de kom met water.
Foto: DailyMotion

Stap 8: Verwijder de metalen kom

Als je het waterniveau in de kom kan krijgen op een minimum en je kat geen problemen heeft om het toilet te gebruiken, mag je ze verwijderen. Proficiat! Je kat is zindelijk en kan op toilet gaan! Vergeet niet om het deksel steeds open te laten en om af en toe een keertje door te spoelen.

 
Je kat is zindelijk en kan op toilet gaan!
Foto: Disruptive1 @ Reddit

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK