lang haar kapsels lang haar kapsels voor lang haar ombré

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Leuke kapsels voor lang haar

In 2010 gebeurde het: celebrities zetten massaal de schaar in hun haar. Van Emma Watson tot Carey Mulligan: hun lange lokken bleven niet gespaard! Het leek het doodsvonnis te zijn voor lang haar. Kort was hot, lang was … not. Maar lang kwam helemaal terug! Volledig terecht, eerlijk gezegd. Lang haar biedt zoveel mogelijkheden qua kapsels en kleuren dat het zonde zou zijn als iedereen met een korte coupe zou rondlopen! Heb jij ook een haarbos die Rapunzel jaloers zou maken? Lees dan snel verder, want wij hebben bakken inspiratie voor jou.

Haarsnit

Mooi haar begint natuurlijk bij de kapper! Hoewel lang haar prachtig kan zijn, bestaat er ook het risico dat het er slap en futloos gaat uitzien. Om dat tegen te gaan, kan je je kapper vragen om laagjes in je haar te knippen. Die zullen zorgen voor wat volume. En wanneer je van nature golvend of krullend haar hebt, zullen de laagjes de golven en krullen nog eens extra versterken.

Hoewel lang haar prachtig kan zijn, bestaat er ook het risico dat het er slap en futloos gaat uitzien.
Hoewel ombré en kort haar in principe ook samengaan, komt het bij lang haar véél beter tot zijn recht.

Ombré

Toegegeven: de ombré-trend is een klein beetje gaan liggen. Maar hey, dat wil niet zeggen dat je er niet geweldig mee kan staan! Hoewel ombré en kort haar in principe ook samengaan, komt het bij lang haar véél beter tot zijn recht. Je kan ombré bij de kapper laten doen, maar er zijn ook setjes te koop om het zelf thuis uit te voeren.

Vlechten

Net als ombré kunnen vlechten ook op kort haar, maar ze zijn makkelijker te maken en zien er beter uit op lang haar. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rommelige visgraatvlecht? Hier krijg je een stap-na-stap uitleg over hoe je deze vlecht zelf kan namaken.

 

Wil je je haar los dragen, maar het toch wat opfleuren? Een watervalvlecht is dan zeker en vast een mooi idee! Ook handig aan deze vlecht is dat hij het haar uit je gezicht houdt.

Net als ombré kunnen vlechten ook op kort haar, maar ze zijn makkelijker te maken en zien er beter uit op lang haar.
Nog eentje die meer voor langharige dan kortharige mensen weggelegd is: de chignon of kortweg ‘dot’.

Chignon

Nog eentje die meer voor langharige dan kortharige mensen weggelegd is: de chignon of kortweg ‘dot’. Er zijn honderden manieren om een dot te maken: gewoon oprollen en een rekkertje errond of uitgebreide toestanden met speldjes en haarspray. Een tof alternatief is de haardonut, een soort sponsje dat je in je haar draait. Wanneer je de haardonut juist bevestigt, blijft hij heel de dag perfect zitten.

Leve lang

Bovenstaande foto’s tonen dat lang haar vaak ongelooflijk prachtig is. Wanneer haar gezond is en een mooie kleur en textuur heeft, dan is meer echt wel beter! Maar bij veel mensen hangt lang haar er futloos bij. Jammer! De volgende keer dat jouw lange lokken er ongelukkig uitzien, weet je wat te doen! Kleurtje erdoor, vlecht of dot, en iedereen met kort haar zal jaloers worden op je prachtige bos. Leve lang haar!

Leve lang haar!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK