Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Zo kies je de juiste vloerkleur!

De juiste vloerkleur kiezen voor jouw interieur is geen sinecure. Niet voor niets studeren binnenhuisarchitecten jarenlang om de kunst van geslaagde kleurencombinaties onder de knie te krijgen. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Wij geven je enkele tips voor het uitkiezen van jouw perfecte vloerkleur.

 
De juiste vloerkleur kiezen voor jouw interieur is geen sinecure.

De grootte van de ruimte

Kleuren hebben een invloed op het ruimtegevoel in je woning. Wanneer jij je nieuwe vloerkleur gaat uitkiezen, houd je daarom het best rekening met de grootte van de kamer. Heb je een grote, brede ruimte? Dan kies je het best voor warme en donkere tinten die de ruimte gezelliger doen aanvoelen. Omgekeerd geldt die regel ook: Heb je een kleine ruimte, dan kies je idealiter voor lichte kleuren zoals beigetinten.

 
Wanneer jij je nieuwe vloerkleur gaat uitkiezen, houd je daarom het best rekening met de grootte van de kamer.

Kleurentherapie

Afhankelijk van welke vloerkleur je kiest, creëer je een andere sfeer in je interieur. Geeltinten geven de ruimte een optimistische sfeer, wit zorgt voor openheid en zuiverheid, en tijdloze grijstinten zorgen voor een vredige, koele look. Bruintinten zorgen voor een rustieke uitstraling en een zwarte vloer ademt instant luxe uit. Houd bij de keuze van jouw vloerkleur dus steeds rekening met de beoogde sfeer.

 
Afhankelijk van welke vloerkleur je kiest, creëer je een andere sfeer in je interieur.

Natuurlijke lichtinval

Een derde aspect waar je bij de keuze van jouw vloerkleur het best rekening mee houdt, is de natuurlijke lichtinval in de ruimte. Jouw vloerkleur oogt overdag heel anders dan ’s nachts. Daarom test je kleurstalen voor jouw vloer het best op verschillende momenten van de dag. Zo kan je achterhalen of de door jouw gekozen kleur mooi tot zijn recht komt in jouw woning.

 
Een derde aspect waar je bij de keuze van jouw vloerkleur het best rekening mee houdt, is de natuurlijke lichtinval in de ruimte.

Het totale plaatje

Houd bij de keuze van jouw vloerkleur ook altijd het totaalplaatje in je achterhoofd. Welk effect wil je met je interieur bekomen? Heb je opvallende designmeubelen die je mooi tot zijn recht wil laten komen, dan kies je het best voor een neutrale vloerkleur. Bruintinten passen over het algemeen mooi in een landelijk interieur terwijl rood en zwart dan weer perfect aansluiten bij een koloniale woonstijl.

 
Houd bij de keuze van jouw vloerkleur ook altijd het totaalplaatje in je achterhoofd.
Ben je geïnspireerd geraakt door deze interieurtips maar twijfel je nog over de ideale vloerkleur voor jouw ruimte? Schakel dan het professioneel advies in van vloerspecialist Accentvloeren: zij helpen jou graag bij de keuze van jouw ideale vloerkleur. Met hun uitgebreid assortiment aan moderne vloeren en gericht kleuradvies kies jij in een mum van tijd jouw perfecte vloer!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Schransstraat 39
2280 Grobbendonk
T. 0496/23 91 06

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK