tips inbraakpreventie inbraakpreventie rolluiken omheining

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

5 tips voor inbraakpreventie

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je je huis ongetwijfeld met een gerust hart achterlaten. Niemand wilt weer thuiskomen om vast te stellen dat er een (poging tot) inbraak is geweest. Gelukkig kan je dit makkelijk vermijden met behulp van enkele handige tips. Lees dus snel verder en bescherm je huis tegen inbrekers!

Als ze zomaar aan de voordeur kunnen, is de drempel natuurlijk kleiner dan wanneer ze eerst nog door een poort of hek moeten.
Foto: Mevac

Scherm je huis af

Zorg er om te beginnen voor dat je huis goed is afgeschermd voor dieven. Als ze zomaar aan de voordeur kunnen, is de drempel natuurlijk kleiner dan wanneer ze eerst nog door een poort of hek moeten. Schakel dus de hulp in van een professional voor het plaatsen van een stevige omheining die je privacy vergroot. Bij Mevac wordt alles in house geproduceerd, ideaal dus voor een hekwerk op maat! Maar wat als er toch ongemerkt mensen voorbij de omheining geraken? Plaats voor de zekerheid automatische spots aan de voordeur, zelfs als je niet thuis bent, want dat schrikt mogelijke inbrekers nog extra af!

Installeer een alarmsysteem

Daarnaast hebben we nog een voor de hand liggende, maar toch effectieve tip: laat een alarmsysteem plaatsen. Ongewenste bezoekers worden meteen verrast door het lawaai én jij wordt zelf ook ingelicht wanneer er iemand in je huis is. Zo kan de dief in kwestie snel gevat worden! Een extra aanrader is het plaatsen van beveiligingscamera’s die verbonden zijn met je smartphone. Zo kan je op elk moment van de dag checken of alles nog op z’n plaats staat ;-)

Ongewenste bezoekers worden meteen verrast door het lawaai én jij wordt zelf ook ingelicht wanneer er iemand in je huis is.
Je ramen laten openstaan terwijl je weg bent, is sowieso geen goed idee in verband met regen en/of ongedierte.

Check of je ramen en deuren wel gesloten zijn

Je ramen laten openstaan terwijl je weg bent, is sowieso geen goed idee in verband met regen en/of ongedierte. Kijk dus voor je vertrekt zeker na of je alles wel gesloten hebt. Dubbel glas mag dan wel moeilijk zijn om in te slaan, het is natuurlijk niet onmogelijk. Rolluiken zorgen ervoor dat er minder makkelijk aan je ramen geprutst kan worden. Voorzetrolluiken vormen bijvoorbeeld een extra barrière tegen inbrekers én zorgen voor extra isolatie. Ideaal voor wanneer er een hittegolf passeert terwijl je weg bent ;-)

Wist je dat er zelfs een glasbreukmelder bestaat?! Deze zorgt ervoor dat je rolluiken bij schade zichzelf meteen gaan sluiten! Ben je nog aan het (ver)bouwen? Bij Mevac kan je zelfs rolluiken laten inbouwen! Ben je toch bang dat het zal opvallen dat je niet thuis bent? Laat dan een klokje installeren met een vakantiemodus et voilà!

Laat mensen denken dat je thuis bent

Rolluiken, een omheining of alarmsysteem laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar enkele dagen voor vertrek. Gelukkig zijn er nog andere tips die je kan toepassen om je huis onaantrekkelijk te maken voor inbrekers. Zo kan je ’s avonds een lichtje laten branden wanneer je weg bent. Dat licht hoeft natuurlijk niet de hele tijd aan te zijn, kwestie van niet te veel energie te verspillen ;-) Gelukkig kan je hiervoor tegenwoordig een timer instellen! Daarnaast letten inbrekers er vaak op of je vuilbakken op straat blijven staan. Vraag dus aan je buren of familie om ze eventueel weer achteraan het huis te zetten wanneer je deze nog hebt buiten gezet voor je vertrek.

. Zo kan je ’s avonds een lichtje laten branden wanneer je weg bent.
Als laatste is het toch wel van groot belang om niet te veel mensen in te lichten over je afwezigheid.

Laat zo weinig mogelijk mensen weten dat je op vakantie gaat

Als laatste is het toch wel van groot belang om niet te veel mensen in te lichten over je afwezigheid. Het kan dan wel aanlokkelijk lijken om je vakantiekiekjes meteen te delen op social media, maar het is ook een rechtstreekse boodschap aan de wereld om te laten weten dat je niet thuis bent. Geniet dus gewoon van je welverdiende rust en verras de wereld achteraf met je leuke foto’s en verhalen!

Tweez® je mening (0 reacties)

Tweezt by

Aarschotsesteenweg 200B
2230 Herselt
T.  016 56 88 00      

WEBSITECONTACT

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK