huid rimpels gezonde huid huid hydrateren

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Houd je huid jong met voeding

Zet de volgende groenten, fruit en andere voedingswaren wat meer op je menu en ervaar wat de goede voedingsstoffen met je huid doen. Het zit hem namelijk niet alleen in elke dag crèmes smeren. Je huid verzorgen, verwennen en beschermen dat doe je ook grotendeels van binnenuit.

Avocado

Dankzij de essentiële vetten, het hoge gehalte aan vitamine E, het foliumzuur en de antioxidanten die een avocado bevat, bestrijden deze groengele vruchten je rimpels! Door avocado’s te eten verzorg je trouwens niet alleen je huid, maar ook je haar.

 

Appels

Hoe meer collageen er in je huid zit, hoe minder rimpels je zal hebben. 

Je huid verzorgen, verwennen en beschermen dat doe je ook grotendeels van binnenuit.

Om die collageenproductie extra te stimuleren, eet je elke dag een appel. Appels bevatten namelijk een krachtige, natuurlijke antioxidant, veel vezels en een specifiek type koolhydraat waardoor er meer collageen wordt geproduceerd in je huid. An apple a day, keeps the doctor away – en ook je rimpels!

Houd je huid jong met voeding.

Noten

Een zachte, soepel en gezonde huid? Doe wat noten in je yoghurt ’s morgens of in je slaatje tijdens de middagpauze. Noten bevatten namelijk gezonde omega 3-vetzuren die je cellen beschermen tegen schadelijke stoffen.

 

Zwarte chocolade

De schadelijke effecten van de zon op je huid, die hebben ze ons ondertussen al goed uitgelegd. Door pure chocolade te eten, en dat is chocolade met een minimum cacaogehalte van 70%, bescherm je je huid beter tegen UV licht. Een extra eigenschap van zwarte chocolade is dat de bloedtoevoer naar de huid gestimuleerd wordt, waardoor je huid zachter, dikker en sterker wordt. Kom maar op met die chocolade!

Komkommer

Komkommersoep, een slaatje met schijfjes komkommer, mini-komkommertjes als tussendoortje… Zet deze groente maar wat vaker op je menu! Want er zitten tamelijk wat mineralen in die je huid hydrateren. Komkommer beschikt bovendien over ontstekingsremmende eigenschappen die van je huid een pareltje kunnen maken.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK