hond honden hond wassen

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Je hond wassen: hoe, wat en waarom

Lekker in het zand rollen, liefst wanneer het net geregend heeft: honden vinden het maar al te leuk! De baasjes daarentegen vinden dit nét iets minder aangenaam. Om te vermijden dat je woning vol modderige hondenpoten komt te zitten, is het dan ook tijd om je viervoeter een lekker bad te geven. Maar hoe vaak moet je een hond nu eigenlijk wassen? En hoe ga je juist te werk?

Hoe vaak moet/mag je een hond wassen?

Hoe vaak moet/mag je een hond wassen?

Is je hond echt vuil of heeft hij een geurtje (bijvoorbeeld omdat hij in iets vies heeft liggen rollen), dan is het natuurlijk aangewezen om hem een bad te geven. Maar naast deze noodzakelijke wasbeurten moet een hond eigenlijk niet zo vaak gewassen worden. Een goede borstelbeurt af en toe is voldoende om dode haren en vuil uit de vacht te verwijderen, en zo’n 3 à 4 keer per jaar kan je hem volledig wassen. Let er wel op dat je een geschikte shampoo gebruikt die niet te agressief is. Op de huid van een hond zit namelijk een dun talglaagje dat beschermend werkt tegen uitdroging, infecties etc. Gebruik dus steeds een milde zeep die speciaal voor honden ontwikkeld werd.

Wat heb je nodig om je hond te wassen?

Om te beginnen moet je een goed plekje vinden om je viervoeter een bad te geven. Dit kan in de badkamer (indien je een hond hebt die flink blijft zitten) of bij mooi weer ook in de tuin. Was je de hond in het bad of in de douche, voorzie dan een rubberen matje om te voorkomen dat hij uitglijdt. Verdere benodigdheden voor een goede wasbeurt zijn shampoo, een kleiner bakje om water mee te scheppen, voldoende handdoeken en eventueel een föhn. Was je de hond buiten in de tuin, dan heb je ook nog een teiltje nodig en een tuinslang ter vervanging van een douchekop.

Wat heb je nodig om je hond te wassen?
Hoe vaak moet je een hond nu eigenlijk wassen?

Let’s get started!

Tijdens het wassen laat je de halsband van je viervoeter best aan zodat je hem makkelijker kan vasthouden. Let er wel op dat de kleur van de halsband niet afgeeft; je kan eventueel ook een speciale band kopen die tegen water kan. Maak eerst de vacht nat met lauwwarm water en masseer de shampoo goed in. Dit doe je best tegen de haren in, te beginnen bij de staart en verder werkend naar de kop toe. De pootjes was je van onder naar boven. Daarna laat je de shampoo even inwerken en spoel je alles af. 

Eventueel kan je dit proces een tweede keer herhalen. Let er ook zeker op dat er geen water of zeep in de ogen, de oren of de mond van je viervoeter terechtkomt. Na het wassen kan je een föhn gebruiken of de vacht zo laten opdrogen.

 

Gaat je hond niet graag in bad? Misschien wel met deze hoepel!

Allemaal gemakkelijk gezegd en gedaan, maar er zullen ook hondenbaasjes zijn die al ondervonden hebben dat een hond wassen niet zo simpel is. Je viervoeter kwispelt de hele badkamer nat, hij loopt weg wanneer hij net goed ingezeept is, je moet hem achterna zitten met de tuinslang,… Het zijn allemaal mogelijke scenario’s. Daarom vond men dit handige apparaat uit: de Woof Washer 360! We laten het filmpje voor zich spreken…

Gaat je hond niet graag in bad?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK