high tea brunch hapjes kleine hapjes

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Organiseer eens een high tea

Verschillende soorten losse thee drinken à volonté, en tegelijkertijd je maag vullen met allerlei heerlijke kleine hapjes: een high tea raakt populairder met de minuut, dus waarom zou je het zelf eens niet organiseren voor je vrienden of familie? In de theewinkel (of in de gewone supermarkt) kan je alvast een paar lekkere theesoorten uitkiezen. Voor de kleine gerechtjes geven we je hier wat inspiratie mee!

Mini-quiches

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oven

Benodigdheden voor 8 quiches:

  • 8 sneetjes wit brood
  • 50 gr boter
  • 8 eitjes
  • 8 sneetjes spek
  • 1 bakje tuinkers
  • Muffinvormpjes
Verschillende soorten losse thee drinken à volonté, en tegelijkertijd je maag vullen met allerlei heerlijke kleine hapjes: een high tea raakt populairder met de minuut, dus waarom zou je het zelf eens niet organiseren voor je vrienden of familie?

De oven verwarm je voor op 175°C. Snijd de korsten van het brood, en druk het brood een beetje plat. Smeer wat boter op 1 kant van het brood en duw het daarna met de beboterde kant in een muffinvorm. Met het spek bekleed je de binnenkant van elk broodbakje. En daarna breek je telkens 1 ei open in elke quiche. Bak de mini-quiches zo’n 18 minuten in de oven. Werk af met een beetje tuinkers.

Organiseer eens een high tea.

Zalmsandwich

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 100 gr gerookte zalm
  • 8 sneetjes wit brood
  • 4 el mayonaise
  • 50 gr veldsla
  • 8 olijven
  • 8 kerstomaatjes
  • 125 gr zalmsla
  • Satéprikkers
Snijd de korsten van het brood en rooster het brood. Smeer mayonaise op de helft van de sneetjes brood. Leg er daarna telkens een stukje zalm op en leg er opnieuw een sneetje brood op. Smeer er opnieuw wat mayonaise op en leg er een paar blaadjes veldsla op. Opnieuw dek je af met een sneetje brood. Smeer er nu een beetje zalmsla op en leg er de laatste sneetjes brood over. Dan snijd je de torentjes 2 keer diagonaal doormidden, en prik je in elk torentje een satéprikker, een tomaatje en een olijf.

Chocoladetruffels

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur wachten

Benodigdheden voor 20 truffels:

  • 100 gr pure chocolade
  • 75 ml slagroom
  • 25 gr boter
  • 2 el cacaopoeder
  • 40 gr geraspte kokos

 

Breng de slagroom tegen de kook aan in een pan, voeg de boter toe en giet het daarna over de chocolade

 Voor een high tea ben je eigenlijk heel vrij in het type hapjes dat je aanbiedt.

Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is en alles mooi gemengd is. Dit laat je nu 2 uur opstijven in de ijskast. Wanneer het chocolademengsel hard is geworden, doe je de cacao en kokos in twee aparte borden. Rol nu telkens kleine balletjes van het chocolademengsel, rol die door de cacao of kokos, en je truffels zijn klaar!

 

Een heerlijke brunch

Voor een high tea ben je eigenlijk heel vrij in het type hapjes dat je aanbiedt. Hartig of zoet, koud of warm: blader nog wat verder door de Tweez-rubriek Foodies en je vindt nog andere receptjes die je voor dit type brunch kan gebruiken!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK