henna haren kleuren met henna haar verven haren kleuren

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Haren kleuren met henna

Of je nu voor blond of rood gaat: als het gaat over je haar verven, zijn ‘beschadigen’ en ‘kleuren’ bijna altijd synoniemen. Wie zijn haren immers (regelmatig) kleurt, eindigt in de meeste gevallen met droog, breekbaar haar. Dat lijkt nu eenmaal de prijs te zijn die je betaalt voor gekleurd haar. Maar er is een manier om je haren te kleuren waarbij je ze niet droger, maar net sterker maakt. Die manier is niet alleen goed voor je haar, maar geeft ook een prachtig, permanent resultaat. Ze is bovendien 100% natuurlijk. En goedkoop. Jawel, we hebben het over henna!

Henna: meer dan tattoos

Een handtattoo met henna heb jij waarschijnlijk ook al wel eens gezien. Maar wist je dat henna niet alleen gebruikt kan worden voor je handen, maar ook voor je haar? In tegenstelling tot een henna tattoo, zijn henna gekleurde haren permanent, totdat je je eigen haarkleur weer tevoorschijn ziet komen althans…

 

Henna haar: het resultaat

Henna verf komt niet in verschillende kleuren; toch ziet elke haarkleur er anders uit met henna. Dit komt omdat henna niet in het haar dringt, maar een laagje om de schacht legt. Je natuurlijke haarkleur schijnt er lichtjes door, en daarom zal net als de natuurlijke haarkleur ook de kleur van haar dat geverfd is met henna lichtjes verschillen van persoon tot persoon. Bovendien is de uiteindelijke kleur van je geverfde haren ook afhankelijk van hoe lang je de henna laat intrekken. Als je dus enkel een licht rode schijn wil, dan kan je bijvoorbeeld al na een uurtje de henna uit je haar spoelen.

Henna verf komt niet in verschillende kleuren; toch ziet elke haarkleur er anders uit met henna.
De kleur van je haar kan in de dagen erna nog wel wat veranderen. Je zal ook merken dat haar dat gekleurd wordt met henna, zacht en wat dikker aanvoelt.

Henna: het proces

Dat brengt ons bij het eigenlijke haarkleur-proces zelf. Je haar kleuren met henna duurt vrij lang en is best rommelig. Maar wij leiden je er stap voor stap door! Je neemt het hennapoeder en mengt het met kokend water. Je voegt langzaam water toe tot je een soort ‘pasta’ hebt, die je straks op je haren gaat aanbrengen. Je verdeelt je haar in lokken, die je vastzet met schuivertjes. Rond je haarlijn en aan je oren breng je vaseline aan (behalve als je je gezicht ook rood wil verven…).

Doe plastic handschoenen aan, en begin op elke lok haar de pasta aan te brengen totdat je hele haarbos vol hennapasta zit. Daarna wikkel je je hoofd in plastic folie, waarover je een handdoek aanbrengt. En dan wacht je! Kijk een serie of lees iets. Kook. Of vind nog een andere bezigheid… Houd er echter rekening mee dat hoe langer je de henna laat inwerken, hoe sterker de kleur wordt. Je wacht best minstens twee uur. Daarna spoel je je haren uit. En voilà!

 

Prachtig haar dankzij henna

Nu geniet je van een volledig nieuwe, glanzende haarkleur!

Prachtig haar dankzij henna.
De kleur van je haar kan in de dagen erna nog wel wat veranderen. Je zal ook merken dat haar dat gekleurd wordt met henna, zacht en wat dikker aanvoelt. Een prachtige haarverf die goed is voor je haar en ook nog eens weinig kost. Wat wil je nog meer? :-)

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK