guppies aquarium guppies aquarium guppies in aquarium

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Guppies in je aquarium verzorg je zo!

Als sterk, kleurrijk zoetwatervisje is een guppy ideaal om te houden als je nog maar pas een aquarium hebt gekocht. Het is een mooi visje dat tegelijkertijd gemakkelijk is om te verzorgen. Wat hebben guppies nodig in hun aquarium, welk voedsel eten ze, hoe lang leven deze visjes…: we vertellen je hier alvast wat belangrijke guppy-weetjes!

Kleurrijke guppies bij je thuis

Een guppy vind je in heel uiteenlopende kleurvariaties, met verschillende soorten staarten en vinnen, met vlekjes of stipjes: hoe ze eruit zien maakt guppies dan ook erg populair. De mannetjes hebben meestal iets fellere kleuren dan de vrouwtjes en zijn bovendien vaak wat kleiner. Hoe lang deze visjes leven, varieert een beetje tussen een half jaar en twee jaar.

Kleurrijke guppies bij je thuis.
Een guppy vind je in heel uiteenlopende kleurvariaties, met verschillende soorten staarten en vinnen, met vlekjes of stipjes: hoe ze eruit zien maakt guppies dan ook erg populair.

Ideaal als gezelschap

Deze leuke visjes zijn prima om te houden in een aquarium, niet alleen omdat ze eenvoudig te verzorgen zijn, maar ook omdat ze zich niet agressief gedragen ten opzichte van andere vissen. Guppies zijn dus uitstekend gezelschap voor in je aquarium! (Let er dan ook wel op dat het omgekeerde niet waar is: dat de andere vissen een agressief karakter hebben…)

 

Je aquarium

Dat is best minstens 60 cm groot, omdat guppies nogal graag en veel rondzwemmen. De watertemperatuur bedraagt zo’n 23 tot 26 graden.

Om de twee weken ververs je een derde van het water. In de zomer kan je je guppies trouwens ook in een vijvertje of een grote kuip buiten houden. Let er dan wel op dat de temperatuur niet te hoog of niet te laag is. Guppies overleven trouwens ook in kouder water (tot zo’n 18°), je moet er dan enkel op letten dat er geen temperatuurschommelingen zijn, want daar kunnen ze absoluut niet tegen!

 

Guppy-voeding

Deze visjes zijn alleseters, wat wil zeggen dat ze zowel dierlijk als plantaardig voedsel eten.

We vertellen je hier alvast wat belangrijke guppy-weetjes!
Een guppy wordt ook wel het miljoenvisje genoemd, omdat die zich zo gemakkelijk voortplant.

De voorkeur gaat echter uit naar groenvoer, dat je in een dierenwinkel in potjes kan kopen. Hoeveel eten geef je ze? Wel, je mag ze meerdere keren per dag eten geven, maar wel een héle kleine hoeveelheid. Probeer het wat in het oog te houden of ze alles opeten dat ze krijgen, en dan kan je de hoeveelheid eventueel aanpassen. Blijft er voer achter in het water dat ze niet opeten? Haal dat er dan uit om het water proper te houden.

 

Kleine guppies?

Een guppy wordt ook wel het miljoenvisje genoemd, omdat die zich zo gemakkelijk voortplant.

Het vrouwtje draagt de visjes in haar buik en zet de jongen direct op de wereld. Zorg voor wat plantjes in het aquarium waar ze de jongen kan verstoppen van de andere vissen. Ben jij ook helemaal verkocht aan guppies? Wij alvast wel!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

4

Positweez

1

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK