Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Gezonde snacks voor een avond tv kijken

Niets zo gezellig als een avondje languit in de zetel liggen, met je favoriete film of serie op tv. Mag het nog beter? Voorzie dan enkele lekkere hapjes. Helaas zijn deze lekkernijen vaak niet zo gezond. Vandaag tonen wij jou de gezondere versie van jouw favoriete tv-snacks.

Chips

Een klassieker voor voor de tv is de zak chips. Helaas bevat chips een hoog aantal calorieën en maar weinig voedingsstoffen, maar het is toch oh-zo-lekker. Niet getreurd, jij kan eenvoudig gezondere chips maken! Wat dacht je van boerenkoolchips, appelchips of wortelchips uit de oven? Ook zoete aardappelchips lijken ons een echte lekkernij!

Wat dacht je van boerenkoolchips, appelchips of wortelchips uit de oven?
Laat de kant-en-klare frisdrank voor een keer in de koelkast staan, en maak je eigen homemade ice tea!

Ice tea

Bij iets te eten hoort natuurlijk ook een drankje. Laat de kant-en-klare frisdrank voor een keer in de koelkast staan, en maak je eigen homemade ice tea! Dit kan met koude thee, water, citroen en munt!

Fruitige donuts

Nog een topper die niet mag ontbreken op een tv-avondje is de donut! Gelukkig is het makkelijk om hier een gezonde variant van te maken! Neem schijfjes appel (waar je het klokhuis van verwijderd hebt), smeer er roomkaas bovenop (eventueel met een smaakje, bijvoorbeel cacaopoeder), en versier de ‘donut’ met je favoriete toppings! Looks good, tastes good!

Nog een topper die niet mag ontbreken op een tv-avondje is de donut!
Popcorn kan je eenvoudig gezonder maken door te kiezen om ze met een beetje kokosolie te laten poppen.

Popcorn party

Popcorn kan je eenvoudig gezonder maken door te kiezen om ze met een beetje kokosolie te laten poppen. Smaakjes kan je achteraf toevoegen, wat dacht je van bijvoorbeeld kaneel, zeezout of zelfs Mexicaanse kruiden?

I scream icecream

Een stereotiep (maar misschien wel waarheidsgetrouw?) beeld dat velen kennen, is het beeld van iemand die een hele pot ijs leeglepelt terwijl hij naar televisie kijkt. Waarheidsgetrouw of niet, erg gezond kan het niet zijn. Wat wel gezond én gemakkelijk is, is zelf je ijs maken van bananen (<- link nicecream post). Hou je meer van ijslolly’s? Ook goed, vries halve bananen in op een stokje, en voeg eventueel toppings zoals chocolade, yoghurt en snoepjes toe!

Een stereotiep (maar misschien wel waarheidsgetrouw?) beeld dat velen kennen, is het beeld van iemand die een hele pot ijs leeglepelt terwijl hij naar televisie kijkt.
Deze pizza is gemaakt van watermeloen, en belegd met yoghurt en/of fruit.

Pizza

Om af te sluiten nog een laatste receptje, en dit is er eentje voor gezonde pizza! Deze pizza is gemaakt van watermeloen, en belegd met yoghurt en/of fruit. Healthy én leuk om naar te kijken!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK