gevulde paprika's gerecht vegetarisch recept

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Verrukkelijke gevulde veggie paprika’s

Het is zo’n dag waarop je écht niet weet wat je zou moeten koken. Gelukkig is Tweez® er om jou te inspireren! Op zoek naar een gerecht met een lage moeilijkheidsgraad? Wat dacht je van een vegetarische versie van gevulde paprika’s? Gezond, gemakkelijk en super lekker. Wij geven jou alvast het recept!

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Bereidingstijd: 50 minuten

 

Benodigdheden voor 2 personen

  • 6 paprika’s

  • 2 kleine ajuinen

  • 1 zakje rijst (of 200 gram)

  • 1 klein blik tomatenconcentraat

  • 1 blik grote witte bonen

  • Olijfolie

Wat dacht je van een vegetarische versie van gevulde paprika’s?
Op zoek naar een gerecht met een lage moeilijkheidsgraad?

Stap 1

First things first: zorg dat je alles in huis hebt! Wat heb je nu nodig? We zetten de benodigdheden voor je op een rijtje: Ben je er klaar voor? Dan staat er nu een 50-tal minuten werk voor de boeg! Kook eerst de rijst en snij de steeltjes van de paprika’s af zodat je een soort van dekseltje krijgt van zo’n 2 cm dik. Daarna was je de paprika’s, verwijder je de zaden en kook je ze gedurende drie minuten. Breng ondertussen tweeëneenhalve tassen water met de tomatenconcentraat aan de kook.

Stap 2

Next: hak de ajuin fijn, bak deze met olijfolie en voeg de gekookte rijst en tomatenjus toe. Zet vervolgens het deksel erop en laat je brouwsel zo’n tien minuten sudderen. Let op: vergeet niet om af en toe te roeren zodat je heerlijke paprikavulling niet aanbakt. Want dat zou pas zonde zijn! De volgende stap: verwarm de oven op 200 graden en vul de paprika’s met de rijstmengeling. Voeg vervolgens een klein beetje water met olijfolie toe en gebruik eventueel wat kruiden. Peper, zout en tijm passen perfect bij dit gerecht. 

Dan bedek je je gerecht-in-wording met aluminiumfolie en zet je het, zonder de paprika dekseltjes, in de oven.
Een vegetarisch alternatief, dat is altijd wel een goed idee!

Dan bedek je je gerecht-in-wording met aluminiumfolie en zet je het, zonder de paprika dekseltjes, in de oven. Ga een kwartiertje ontspannen en haal je ovenschotel uit de oven, verwijder de folie en overgiet de paprika’s met het braadvocht. De kapjes mag je er nu bijzetten en laat je veggie maaltijd 20 minuten bakken zonder aluminiumfolie. That’s it!

 

Vegetarisch smullen

We hebben allemaal wel van die dagen dat we inspiratieloos in de koelkast staren en we hebben geen flauw idee van wat we zouden koken. 

Een vegetarisch alternatief, dat is altijd wel een goed idee! Vegetarische gevulde paprika’s zijn niet enkel gezond en zitten boordevol smaak, je zult er ook ongetwijfeld mee scoren bij je partner of vrienden. Wat denk je, ga je het zelf eens uitproberen?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK