bosbessen watermeloen mango fruit

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Hippe fruitsnacks voor kids

Samen plezier beleven met je kids in de keuken, zalig! Fruit en groenten gaan er bij hen vaak al iets minder snel in, daarom hebben we een paar leuke fruitsnacks bij elkaar verzameld die je samen met hen kan maken in een mum van tijd. Niet enkel het zelf bereiden, maar ook de hoge fun & creativity factor zorgt ervoor dat je kinderen meteen hun dagelijkse portie fruit binnen hebben.

Bevroren bosbessen

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Benodigdheden voor een zakje vol:

  • 1 bakje bosbessen
  • Een potje Griekse yoghurt (eventueel met bosbessensmaak)
  • Een vel bakpapier
  • Een paar tandenstokers

 

Dan heb je kleine fruit-yoghurt-ijstaartjes!
Leg een vel bakpapier klaar. Prik een tandenstoker in een bosbes, dip die goed in de yoghurt en leg die op het bakpapier. Doe zo verder tot alle bosbessen op het papier liggen. Leg dan de bosbessen met papier (eventueel nog op een schaal) in de diepvries en wacht een paar uur. Dan kan je ze opeten, of in een zakje doen en nog even in de diepvries bijhouden. Je kan de yoghurt en de bosbessen ook in vormpjes doen en die zo in de diepvries leggen. Dan heb je kleine fruit-yoghurt-ijstaartjes!
Je snijdt de watermeloen net zoals een pizza in stukken en elk kindje heeft zijn eigen fruitpizza om van te smullen!

Watermeloen pizza

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 schijf watermeloen
  • 2 handenvol stukjes ananas
  • 2 handenvol stukjes banaan
  • 2 handenvol stukjes aardbei
De schijf watermeloen heeft een ouder op voorhand al mooi afgesneden. Op die schijf leg je dan de andere stukjes fruit. Je snijdt de watermeloen net zoals een pizza in stukken en elk kindje heeft zijn eigen fruitpizza om van te smullen!

Mango kauwgom

Moeilijkheidsgraad: erg eenvoudig

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Benodigdheden voor 8 rolletjes:

  • 3 mango’s
  • Een blender
  • Een bakplaat
  • Een oven

 

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd het vruchtvlees van de mango en doe de stukjes in de blender. Strijk de mangopuree uit op een bakplaat en zet die voor 3-4 uur in de oven. Wanneer de uitgestreken mango droog en plooibaar is, laat je hem afkoelen. Dan kan je het mangovel in lange repen snijden en oprollen. Ziet eruit als kauwgom, niet?

Dan kan je het mangovel in lange repen snijden en oprollen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK