Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Mmm… 3x zelf frietjes bakken

Feit: Belgen eten graag frietjes. En geef nu toe, dat is een waarheid als een koe. Of je ze nu zelf maakt of ze in de frituur gaat halen: ze zijn altijd overheerlijk. Hoe maak jij frieten? Bak je ze in de friteuse of ga je toch resoluut voor ovenfrietjes? We geven je een overzichtje van drie mogelijkheden om zelf lekkere, goudbruine frietjes te maken!

Frietjes bakken in de frietketel

Snel en gemakkelijk frietjes eten? Bak ze gewoon in de friteuse. Ze zijn niet alleen snel klaar, maar ook erg lekker. Helaas is er ook een nadeel aan verbonden, want frietjes bakken in de friteuse is niet zo gezond… Toch niet als je er regelmatig van wil smullen!

Bak ze gewoon in de friteuse.
Maar ook in de oven kan je frietjes bakken.

Freshly from the oven

Maar ook in de oven kan je frietjes bakken. Hoe? Je neemt enkele frietaardappelen en snijdt ze in reepjes. Doe ze in een plastiek diepvrieszakje en voeg wat olijfolie toe. Schudden maar! Zo krijgen alle frietjes een laagje olie. Verwarm de oven voor op 225°C en leg ze ondertussen op een bakplaat. Door ze regelmatig om te scheppen, blijven ze lekker krokant. Het enige nadeel? Het duurt wat langer om ze te bakken dan in de frietketel.

Hot hot hot, heteluchtfriteuse

En dan nu: de heteluchtfriteuse! Een Air Fryer werkt dus op basis van warme lucht. Hierdoor heb je veel minder olie nodig om je frietjes te bakken waardoor ze veel gezonder zijn. Bovendien kan je in zo’n heteluchtfriteuse meer dan alleen frietjes bakken. Jawel, je kan er zelfs mee grillen en braden. En geen nood, deze friteuse is erg makkelijk schoon te maken.

En dan nu: de heteluchtfriteuse!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK