smartphone smartphones foto-apps camera smartphone

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Fotopareltjes maken met je smartphone

Neem jij ook graag je smartphone uit je zak om ergens een foto van te nemen? Op vakantie, op je werk, bij je thuis, bij vrienden… We leggen tegenwoordig graag een hele database aan herinneringen aan, en dat met de camera van onze smartphone. Foto’s delen op social media is dan ook slechts een seconde verwijderd. Om je foto’s nog mooier te maken, hebben we hier nog enkele tips die van je smartphonefoto’s echte pareltjes maken.

Neem jij ook graag je smartphone uit je zak om ergens een foto van te nemen?

Kies je perspectief

Neem eens een foto vanuit een ander perspectief dan rechtopstaand met het onderwerp van je foto centraal in beeld. Probeer het kikkerperspectief eens (je zakt dus gewoon door je knieën om een foto te nemen), of het vogelperspectief (waarbij je bijvoorbeeld ergens in of op kan klimmen om van bovenaf een foto te trekken).

Daglicht

Maak zoveel mogelijk gebruik van daglicht, in plaats van kunstlicht. De natuurlijke lichtinval doet wonderen voor je foto. Maar oppassen voor te fel zonlicht, wat te sterke contrasten kan geven op je foto!

 

De juiste sfeer

Let goed op wat er in beeld komt: je hebt liever geen onbekende toerist, vuil bestek of een vieze vuilbak op de achtergrond staan… 

We leggen tegenwoordig graag een hele database aan herinneringen aan, en dat met de camera van onze smartphone.
Verken de wereld van de apps en ontdek hoe je via een applicatie functies van een kwaliteitsvolle spiegelreflexcamera op je smartphone kan toveren.

Neem dus even de tijd om alles dat in beeld komt te bekijken, je camera eventueel te herpositioneren en dan pas je foto te trekken.

 

Niet zoomen

Met de camera’s van de meeste smartphones kan je inzoomen. Dat is de digitale zoomfunctie, maar die laat je toch beter achterwege… Je snijdt daarmee eigenlijk gewoon een stukje uit je foto, dat je dan opblaast. Het gevolg is dat de beeldkwaliteit sterk achteruit gaat. Gebruik daarom de uitgezoomde camerastand, en ga dichter bij je onderwerp staan om het groter in beeld te krijgen.

 

Panoramabeeld

Zowel voor foto’s als voor video’s is dit een hele handige tip: trek van een kleurrijk landschap, een mooie zonsondergang of een knap gebouw foto’s door je gsm niet rechtop te houden, maar 90° te draaien. Bij veel smartphones kan je dan ook nog eens gebruik maken van de panorama-functie, zodat je alles goed in beeld krijgt.

Actiefoto’s

Die burstfunctie waarvoor dient die eigenlijk? Wel, wanneer je bijvoorbeeld een foto neemt van iemand die in het water springt, van een voorbijrijdende auto of van andere bewegende objecten, dan houd je je vinger gewoon iets langer op de knop om foto’s te nemen en dan neemt je smartphone (bijvoorbeeld je iPhone) een reeks foto’s achter elkaar. De kans is groot dat het juiste actieshot er dan tussen zit!

 

Foto-apps

Verken de wereld van de apps en ontdek hoe je via een applicatie functies van een kwaliteitsvolle spiegelreflexcamera op je smartphone kan toveren… Camera+ en Camera Awesome zijn alvast twee handige foto-apps om mee te beginnen!

De kans is groot dat het juiste actieshot er dan tussen zit!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK