filmsets film films top film

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Filmsets die écht bestaan

Waan jij je ook graag in een andere wereld wanneer je een film kijkt? Ook al gaat het meestal om een absurd, waanzinnig avontuurlijk of grappig uit de duim gezogen verhaal, bestaan veel filmsets ook in het echt… En dan bedoelen we niet ergens in een studio, maar daarbuiten, in de échte wereld. Ga dus op ontdekkingstocht en beleef een top film helemaal opnieuw, met jou als hoofdrolspeler!

Wat inspiratie…:

Ken je het eiland Kauai in Hawaï al? Dit begroeide eiland zie je tevoorschijn komen in de wereldbefaamde Jurassic Park films. Er eens even passeren met een bootje? Je zal de dino-adrenaline alvast door je lijf voelen stromen…

 

Nieuw-Zeeland beschikt over prachtige, rijke natuur. De regisseur van The Lord of the Rings heeft daar gretig gebruik van gemaakt, want het land van de Hobbits (The Shire)… Dat vind je terug in Matamata! Bezoek je dus Nieuw-Zeeland en ben je fan van The Lord of the Rings, ga dan zeker eens langs Frodo zijn huisje!

Ook al gaat het meestal om een absurd, waanzinnig avontuurlijk of grappig uit de duim gezogen verhaal, bestaan veel filmsets ook in het echt…
Professor Dumbledore, Hagrid, Mr. Filch: ze horen allemaal thuis in de Hogwarts school in de Harry Potter films. Wil je zelf graag eens tafelen in The Great Hall van Hogwarts? Ga dan naar Oxford University. De grote hal van Christ Church zal je meteen in magische sferen brengen…
Overal ter wereld vind je dus locaties, landschappen en gebouwen terug die regisseurs gebruikt hebben om hun film te realiseren.

Buitenaards leven vind je niet alleen op Mars… In het woestijngebied van Tunesië zal je namelijk veel gelijkenissen vinden met de sfeer en het landschap in de Star Wars films. Je kan er zelfs in Luke’s huis slapen! De moeite waard voor de echte Star Wars-die hards.

 

Voel je even als een echte heldin in de Angkor Thom tempel in Cambodja. Hier werd een scene voor de actiefilm Tomb Raider opgenomen, met de knappe Lara Croft als hoofdpersonage. De scene naspelen? Dat kan dus!

Wie van musicals houdt, zal wellicht de film Mamma Mia gezien hebben. De mooie trouwscène werd gefilmd in een klein kappelletje op een rots, op de Griekse eilanden Skiathos en Skopelos. Heb je trouwplannen? Misschien is dit dan wel een unieke, prachtige locatie?

 

Thailand staat onder meer bekend voor mooie stranden en appelblauwzeegroen water… En dat zie je in de film The Beach! Vaar met een bootje van het eiland Koh Phi Phi Ley naar Maya beach, en je staat in hetzelfde strand als waar Leonardo di Caprio gestaan heeft!

Wil je zelf wel eens in de schoenen staan van een steracteur of -actrice? Bezoek dan één van deze échte filmsets!
Overal ter wereld vind je dus locaties, landschappen en gebouwen terug die regisseurs gebruikt hebben om hun film te realiseren. Wil je zelf wel eens in de schoenen staan van een steracteur of -actrice? Bezoek dan één van deze échte filmsets!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK