Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Voel je gelukkiger met deze tips!

Iedereen kan wel eens een moeilijkere dag hebben of zich een beetje down voelen. Maar niet getreurd! Je kan immers met enkele simpele ‘ingrepen’ aan je geluksniveau werken, en wel met chocolade, je huisdier, de zon, beweging… Wat nog?

Feel good-tips

Om het gelukshormoon serotonine te kunnen aanmaken heeft je lichaam het aminozuur tryptofaan nodig. Zet dus wat vaker cashewnoten, eitjes, tofu, chiazaadjes of linzen op het menu.

 

Geniet van de zon! Je zal dit al wel vaker gehoord hebben, maar het is dus wel degelijk waar dat je van zonneschijn gelukkiger wordt. Het zorgt ervoor dat je voldoende vitamine D in je lichaam hebt, een vitamine die invloed heeft op je humeur. Tijd voor een wandelingetje in de frisse buitenlucht dus, met het zonnetje op je kop!

Iedereen kan wel eens een moeilijkere dag hebben of zich een beetje down voelen.
Verhoog je inname van koolhydraten door meer bananen, bosbessen, en volkoren rijst en pasta te eten. Koolhydraten blijken namelijk je serotonine-niveau te verhogen, en dus ook je humeur!
Geniet van een stukje donkere chocolade.

Geniet van een stukje donkere chocolade. Cacao bevat veel en sterke stoffen die je humeur serieus kunnen oppeppen.

 

Heb je niet echt een reden om te lachen, probeer dan toch eens even te glimlachen? Je zal merken dat het helpt om je beter te voelen. Het blijkt namelijk dat een ‘valse’ glimlach hetzelfde effect heeft als een echte: het proberen waard dus!

Beweeg! Van een halfuurtje per dag bewegen geniet je al van heel wat voordelen – ook wat betreft je gelukstoestand. Of je nu intensief of rustig beweegt, beweging zorgt ervoor dat je beter zal slapen, dat je je gedachten kan verzetten én dat je een positieve stemming ervaart.

Wist je dat het bewezen is dat mensen eigenlijk gelukkiger zijn wanneer ze een vakantie aan het boeken zijn, dan wanneer ze ook daadwerkelijk op die vakantie zijn? Een reden te meer dus om extra veel (korte of lange) reisjes te plannen dit jaar!

 

Geef je huisdier wat meer aandacht. Een kat, een hond, een konijn of een cavia: door wat vaker met je huisdier te spelen en te lachen stimuleer je je gelukshormonen. Heb je er nog geen, dan is het nu misschien tijd om er eentje in huis te halen?

Geef je huisdier wat meer aandacht.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK