Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

5x eten dat per ongeluk is uitgevonden

Ooit al een geniaal lekker (na)gerecht gegeten en terwijl gedacht: ‘Wie zou dit ooit uitgevonden hebben?’. Wel, eigenlijk zijn de lekkerste uitvindingen gewoon per toeval ontstaan! Deze vijf etenswaren kunnen we niet meer uit ons dagelijks leven wegdenken (tenzij je niet snoept) en toch was het niet de bedoeling dat ze ooit gemaakt werden. Een geluk bij een ongeluk!

Ijslolly’s

Frank Epperson was elf jaar oud toen hij in 1905 per ongeluk zijn materiaal om frisdrank te maken buiten had laten staan. De volgende ochtend ontdekte hij dat zijn mengstokje in de vloeistof gevroren was. Jaren later vroeg hij er een patent voor aan en noemde het Epsicle. Later veranderde hij de naam naar popsicle, het Engelse woord dat we vandaag nog steeds in het Nederlands kennen als ijslolly.

Later veranderde hij de naam naar popsicle, het Engelse woord dat we vandaag nog steeds in het Nederlands kennen als ijslolly.
De eerste Amerikaanse chocolate chip koekjes waren een feit!

Chocolate chip koekjes

Ruth Wakefield werkte in 1930 in een hotel en bakte daar chocoladekoekjes. Op een dag had ze geen bakchocolade meer en probeerde dan maar wat echte chocolade aan haar beslag toe te voegen. Ze hoopte dat de chocolade in het beslag zou smelten, maar ze had het bij het verkeerde eind ;-) De eerste Amerikaanse chocolate chip koekjes waren een feit!

Bier

Jaaaaren geleden hadden de Mesopotamiërs al opslagplaatsen voor graan waarmee ze hun brood maakten. Deze opslagplaatsen werden wel eens vochtig, waardoor het graan gistte. Dit gistingsproces resulteerde uiteindelijk in het eerste bier! Mesopotamiërs ftw!

Dit gistingsproces resulteerde uiteindelijk in het eerste bier!
Natuurlijk vond hij ze ge-wel-dig en vanaf dat moment kwamen ze van ver om Chef Crum’s chips te proeven!

Chips

Een klant in een eettentje in het Amerikaanse Saratoga Springs bleef maar klagen dat de frietjes niet dun genoeg waren. Chef George Crum wilde deze klant eens goed kl*ten door zijn laatste baksel belachelijk dun te snijden en naar de klant te sturen. Natuurlijk vond hij ze ge-wel-dig en vanaf dat moment kwamen ze van ver om Chef Crum’s chips te proeven!

Ijshoorntjes

De eerste ijshoorntjes werden in 1904 uitgevonden. Een plaatselijke ijsverkoper had geen kommetjes meer om zijn lekkernijen in te presenteren. De man van het kraampje ernaast verkocht gelukkig zalabis, een wafelachtig gebak. Hij schoot te hulp en rolde zijn gebak in de vorm van hoorntjes zodat de ijsjes erin geschept konden worden. Een schot in de roos uiteraard… En daar genieten we nog steeds van!

De eerste ijshoorntjes werden in 1904 uitgevonden.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK