eitje ei ei pellen eitje pellen

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Eitjes pellen als een pro

Een gekookt ei pellen zonder dat de helft van het eiwit er mee afkomt… Het is absoluut géén eitje! Of toch? Hieronder wordt het wel erg duidelijk dat het pellen van een ei helemaal niet zo’n zenuwslopende (of saaie) opdracht hoeft te zijn. Integendeel, met de juiste techniek kan je in no time een gekookt eitje van z’n schaal beroven.

Zo ga je te werk:

Een goed begin is goud waard! Kook je eitje dus in voldoende gezouten water en koel het daarna af met wat ijs of koud water. Dit zal het pellen sowieso al makkelijker maken én zorgt ervoor dat het stollingsproces onmiddellijk stopt. Anders loop je het risico dat je perfect zachtgekookte eitje toch nog verandert in een hardgekookt exemplaar.

 

So far, so good. Maar nu komt het echte werk, te beginnen met het verwijderen van de schaal aan de onder- en bovenkant. Dit doe je door gewoon eventjes met beide kanten op de tafel te tikken et voilà.

Een gekookt ei pellen zonder dat de helft van het eiwit er mee afkomt…
Met de juiste techniek kan je in no time een gekookt eitje van z’n schaal beroven.

En dan zijn we aangekomen bij het moment suprême. Je neemt het ei stevig in je hand en brengt de bovenkant (het smalste uiteinde) naar je mond. Vervolgens blaas je uit volle kracht op het ei en… Tadaaa! Als alles goed gaat vliegt je gekookte eitje gewoon uit z’n schaal. Kan het nog makkelijker?!

 

Dankzij deze handleiding zal je vanaf nu gegarandeerd altijd met plezier een eitje pellen. Misschien ook wel een goed idee als act op een van je feestjes?

 

Ben je toch nog niet helemaal mee met bovenstaande werkwijze, bekijk dan zeker even deze video. We promise: het werkt écht!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK