moestuin eigen moestuin groenten fruit

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Leg je eigen moestuin aan in 1,2,3!

Je eigen groenten en fruit kweken, het is hipper dan ooit! Voor wie zich er ook graag aan wil wagen, hebben we hier een beknopt overzicht van hoe je je eigen vierkante meter moestuin aanlegt. Slechts 1 m² groot, want als onervaren tuiniers (of wegens gebrek aan plaats) beginnen we klein!

De benodigdheden:

  • Zaadjes van je favoriete groenten, fruit, kruiden
  • Water
  • Een plaats waar veel licht komt
  • Een stukje grond in de tuin, een paar grote plantenbakken naast elkaar of een zelf gemaakte constructie uit hout
  • Potgrond
  • Meststof voor je moestuin
Je eigen groenten en fruit kweken, het is hipper dan ooit!

Zoek een goede plek

Een moestuin heeft wel zes uur zonlicht nodig per dag opdat je groenten en fruit goed kunnen groeien. Bomen geven bijvoorbeeld al snel veel schaduw. Kies dus voor een plek waar je plantjes genoeg licht krijgen en waar je de moestuin gemakkelijk kan onderhouden. Op het terras, bijvoorbeeld.

Voor wie zich er ook graag aan wil wagen, hebben we hier een beknopt overzicht van hoe je je eigen vierkante meter moestuin aanlegt.

Bereid de plek voor op je plantjes

Ga je de zaadjes ergens in je tuin zaaien, dan heb je geen potgrond nodig. Plant je ze in een plantenbak, kies dan voor goede potgrond (moestuingrond) en meng die met meststof. Het vormt de ideale ondergrond voor je kersverse groenten en fruit. Vlieg er wel pas in vanaf maart, na de winter, want anders vriezen je plantjes misschien kapot!

Zaai de groenten en kruiden die je wil

In maart kan je bijvoorbeeld aardbeien en peterselie zaaien, in april kan je starten met radijsjes, en in mei is het tijd om sla en tomaten te planten. Op het zakje staat meestal welke plantjes je het beste wanneer zaait. Verder plant je grotere zaden wat dieper in de grond, kleinere zaadjes plant je meer bovenaan. Wees in het begin ook zuinig met je zaadjes en zaai niet te dik…! Sproei er meteen wat water over en zet er eventueel een bordje bij met de naam van je plantje op. Houd de grond vochtig genoeg, maar geef de plantjes ook niet te veel water…

Ziezo, je moestuin is klaar.

En nu… wachten!

Ziezo, je moestuin is klaar. Nu is het enkel ongeduldig wachten geblazen totdat de eerste plantjes verschijnen. En dan is het smullen van je eigen gekweekte groenten, fruit en/of kruiden!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK