Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

De juiste dresscode voor een trouwfeest

Het zomerseizoen staat equivalent aan het trouwseizoen. Tijdens de zomermaanden worden de meeste huwelijksfeesten gegeven, waardoor de kans groot is dat ook jij binnenkort een uitnodiging krijgt met daarop de geliefde dresscode van het bruidspaar. Slaan jouw hersenen ook telkens even tilt bij het lezen van een vereiste dresscode? Wij helpen jou op weg!

 

Cocktail

Als jij en je partner worden uitgenodigd voor een trouwfeest met dresscode cocktail, dan wordt er van de vrouwen verwacht dat ze een jurkje dragen tot aan de knie (of eventueel iets korter) en van de mannen dat ze komen opdagen in een donker pak en dito schoenen. Tegenwoordig kunnen bruine schoenen ook, al wordt het wel als minder formeel beschouwd.

 
Als jij en je partner worden uitgenodigd voor een trouwfeest met dresscode cocktail, dan wordt er van de vrouwen verwacht dat ze een jurkje dragen tot aan de knie (of eventueel iets korter) en van de mannen dat ze komen opdagen in een donker pak en d
Foto: Nudevotion

Smoking of black tie

Als mannen in smoking worden verwacht, wordt daarmee een twee- of drieledig kostuum bedoeld: een zwarte broek met een fluwelen streep aan de zijkant en zwart jasje, een wit smokingoverhemd, een zwarte vlinderdas en een sjerp die om het middel wordt gedragen en uit hetzelfde materiaal bestaat als de vlinderdas. Voor vrouwen schrijft de etiquette een lange jurk voor, maar in de praktijk zie je vaak ook vrouwen in korte of driekwartjurk verschijnen.

 
Als mannen in smoking worden verwacht, wordt daarmee een twee- of drieledig kostuum bedoeld: een zwarte broek met een fluwelen streep aan de zijkant en zwart jasje, een wit smokingoverhemd, een zwarte vlinderdas en een sjerp die om het middel wordt g
Foto: Brides

Jacquet

Deze dresscode komt minder frequent voor, tenzij als het bruidspaar into retro is! Als de dresscode jacquet aanduidt, dan wordt er verwacht dat mannen in een lange jas opdraven en een gestreepte broek. Daaronder een wit niet-gesteven overhemd, dubbele manchetten, grijs of zwart vest en grijze, zwarte of witte das. Verder ook suède handschoenen, gladde schoenen en een hoge hoed. De dames dragen bijpassend het best een mantelpakje met hoed of een feestelijke cocktailjurk tot aan de knie. Algemeen wordt aangenomen: hoe donkerder de kleur van je jurk, hoe chiquer.

 
Deze dresscode komt minder frequent voor, tenzij als het bruidspaar into retro is!
Foto: Tumblr

Stadkledij

We denken al vaak verkeerdelijk dat met stadkledij een stijlvolle maar minder formele klederdracht wordt bedoeld. Maar volgens de regels wordt met stadkledij een pantalon met (blauw) kostuumjasje bedoeld voor mannen. Jeansbroeken zijn dus not done! Voor vrouwen betekent dit een broekpak, mantelpak of chique jurk tot aan de knie. Een enveloppetasje oogt altijd chic!

 
We denken al vaak verkeerdelijk dat met stadkledij een stijlvolle maar minder formele klederdracht wordt bedoeld.
Foto: Praise Wedding

Smart Casual

Bij deze dresscode denk je ook al vaak dat spijkerbroeken toegestaan zijn, maar you’re wrong! Hoewel deze kledingstijl iets losser is en een jasje bijvoorbeeld niet verplicht is, blijft elegantie en stijl belangrijk bij deze dresscode. Vrouwen hebben de vrije keuze tussen een jurk, pakje of broekpak, maar het ideaal is een chique broek of rok met een stijlvolle blouse en een vestje. Mannen worden in deze dresscode verwacht in nette (katoenen) broek, hippe blouse met stropdas, blazer en nette, sportieve schoenen.

 
Bij deze dresscode denk je ook al vaak dat spijkerbroeken toegestaan zijn, maar you’re wrong!
Foto: Outfitshunter

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK