Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

2x overheerlijke dipsausjes

Bij een aperitiefje heb je altijd wel graag wat lekkers om te knabbelen. En wees nu eerlijk: nacho’s smaken altijd! Ben je ook zo’n fan van guacamole, maar wil je toch eens uitpakken met een originelere dip? Verras je gasten dan met een alternatief dat hun smaakpapillen zal prikkelen. Lees dus snel verder en word meester-der-dipsaus!

Een jummie mix van walnoten en aubergine

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden voor 4 personen

 • 1 teentje knoflook
 • 1 aubergine
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 40 gram walnoten
 • 2 theelepels chilipeperpasta
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 2 eetlepels yoghurt
En wees nu eerlijk: nacho’s smaken altijd!
Een smaakvolle dip die je vast en zeker nog niet kende, is er eentje op basis van aubergine. Het matcht niet enkel met nacho’s, je kunt het ook serveren met beschuitjes of soepstengels. Hoe ga je aan de slag? Wel, start met het hakken van de aubergine en kleine stukjes van zo’n 1 x 1 cm. Vervolgens laat je je olie warm worden in een pan en bak je de aubergine gedurende vijf minuten gaar op een middelhoog vuur. Verder hak je de knoflook in stukjes en breek je de walnoten in grotere stukken. Ondertussen meng je de tomatenpuree, gesneden knoflook en chilipeperpasta met de aubergine in de pan. Laat dit een drietal minuten bakken en doe het mengsel erna in een kom. Nu volgt enkel de laatste stap: voeg de yoghurt toe en mix het geheel. Je kunt eventueel nog peper en zout toevoegen naar eigen smaak en zorg voor crunchiness door er enkele walnoten door te roeren.
Een smaakvolle dip die je vast en zeker nog niet kende, is er eentje op basis van aubergine.

Delicieus dipje van artisjok en spinazie

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden voor 4 personen

 • 1 rode peper
 • 400 gram artisjokharten
 • 200 gram spinazie
 • 150 gram cheddar
 • 200 gram Philadelphia natuur
Artisjok en spinazie, het is een bijzondere combinatie waarvan je zal watertanden. Bereid eerst je ingrediënten voor door de spinazie te wassen en de artisjokharten uit te laten lekken. Daarna hak je de spinazie fijn en rasp je de cheddar. Wanneer je het steeltje van de peper snijdt, het halveert en de zaadjes verwijdert, doe je dit best voorzichtig. Was dus zeker je handen achteraf en vermijd contact met je ogen! Vervolgens snij je het vruchtvlees in kleine stukjes. Dan rest er enkel nog het warmen van je dip. Doe eerst de Philadelphia en cheddar in een pan en warm deze op tot alles gesmolten is. Meng de artisjokharten, rode peper en spinazie onder de saus en laat dit zo’n drie minuutjes koken. Doe dit op een zacht vuur en let erop dat de spinazie geslonken is.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK