Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Heerlijke crumble met appel en peer

Ben je een leuke avond met vrienden aan het voorbereiden? Heb je hen beloofd dat je voor een overheerlijk dessert gaat zorgen? Heb je helaas geen inspiratie? Geen nood, dit recept is niet zo moeilijk, is snel klaar en is geliefd door iedereen.

Moeilijkheidsgraad: Hobbykok

Bereidingstijd: 20 min voorbereiding – 20 min in de oven

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stoofappels
  • 2 peren
  • ½ citroen
  • 4 speculaaskoekjes
  • 4 bolletjes ijs
  • 2 eetlepels boter
  • 125 gr. zelfrijzende bloem
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 100 gr. koude boter
  • 1 snuifje zout
Geen nood, dit recept is niet zo moeilijk, is snel klaar en is geliefd door iedereen.

Njam njam njam!

Spoel de appels en de peren en schil ze. Verwijder het klokhuis en snijd het fruit in stukjes. Doe er wat citroensap op zodat de blokjes niet verkleuren. Bak de stukjes appel en peer op met een klontje boter. Meng de bloem, de suiker, de koude boter en het snuifje zout tot een kruimelig deeg. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe een lichte laag boter in een ovenschaal en doe de blokjes appel en peer erin. Kruimel het deeg erover. Zet de crumble 20 minuten in de oven tot hij een goudbruine kleur heeft. Haal de schaal uit de oven, kruimel er wat speculaas over en serveer warm of lauw met een bolletje vanille-ijs erbij.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK