Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Contouren naar de vorm van je gezicht

Niet iedereen durft het aan om te contouren. Een foutje is dan ook snel gemaakt en willekeurige bruine strepen op je gezicht zijn bij niemand aantrekkelijk. Of je contourt misschien niet volgens de vorm van je gezicht, waardoor ronde gezichtjes er dik kunnen uitzien, of lange gezichten nog langer lijken! Dat is nu verleden tijd! Met deze super eenvoudige chart kan ook jij perfect contouren in no-time. Al wat je moet doen is de vorm van je gezicht kennen.

Welke vorm heeft mijn gezicht?

De makkelijkste manier om de precieze vorm van je gezicht uit te vissen is door je haar naar achteren te doen en eventjes te vragen aan je moeder of zus om met de chart hieronder te vergelijken. Doe je het liever zelf, kijk dan recht in de spiegel en teken over de buitenste rand van je gezicht met lippenstift of eyeliner (op de spiegel dus, niet op je gezicht). Nog gemakkelijker is het wanneer je snel even een selfie neemt waarbij je recht in de camera kijkt. Zorg ervoor dat de foto op ooghoogte genomen is en vergelijk het resultaat met de gezichtjes in deze chart.

De makkelijkste manier om de precieze vorm van je gezicht uit te vissen is door je haar naar achteren te doen en eventjes te vragen aan je moeder of zus om met de chart hieronder te vergelijken.

Contouren: natuurlijk of glamoureus?

Contouren kan je gezicht helemaal transformeren. Wil je een natuurlijke look behouden? Breng je contourpoeder dan gewoon bovenop je fond de teint aan. Voor een dramatischer effect kan je contour crème en highlighter direct aanbrengen en in elkaar doen blenden, zonder fond de teint nodig te hebben.

Contour poeder of crème: welke kies ik?

Heb je een overwegend droge huid, kies dan voor contour crème. Deze zal beter mengen met je huid. Voor mensen met een eerder vettige huid is een contourpoeder een beter idee, aangezien crèmes de glans nog kunnen verergeren. Gebruik liefst altijd een matte kleur en vraag je schoonheidsspecialiste (de dame die in de make-upwinkel werkt) welke kleur het best bij jou zou passen.

Let’s get started!

Hieronder vind je een superhandige chart om de juiste contouring te vinden die het best bij je gezichtsvorm past. De basisregel is dat je je gezicht zo veel mogelijk op een perfect ovaal moet doen lijken. Ronde gezichten contouren dus beter in de lengte, terwijl heel lange gezichten net wat van de lengte kunnen verdoezelen door het bovenste stuk van het voorhoofd en de kin te contouren. Contourpoeder kan je ook altijd net onder je jukbeenderen aanbrengen om ze beter naar voren te laten komen. Klaar? Stuur ons een foto van jouw perfect gecontourde gezicht op de Tweez facebookpagina!

Hieronder vind je een superhandige chart om de juiste contouring te vinden die het best bij je gezichtsvorm past.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK