verona amfitheater gardameer castelvecchio

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Citytrip – Verona

Ah, Verona. De parel van Noord-Italië. Klein Rome. Shakespeare’s inspiratie. Een stad om verliefd op (en ín!) te worden. Al in de middeleeuwen strekte de roem van Verona zich uit tot ver voorbij de landsgrenzen. Begin al maar met je koffers te pakken, want Verona is de place to be.

Verona kent een uitgebreide Romeinse geschiedenis.

Geschiedenis

Verona kent een uitgebreide Romeinse geschiedenis. De stad was oorspronkelijk een dorpje, gelegen aan de rivier de Adige. De via Postuma, een belangrijke noordwest-as in Romeins Italië, maakte van het stadje een belangrijke strategische basis waar het verkeer over deze belangrijke weg gecontroleerd kon worden. Talloze Romeinse overblijfselen zijn in Verona gevonden, waardoor de stad ook wel eens Klein Rome genoemd wordt. Sinds 2000 staat de prachtige historische binnenstad zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden

Castelvecchio: Fan van oude burchten? Het rode, bakstenen Castelvecchio dateert uit 1376 en kijkt uit over de Adige rivier.

 

Museo Lapidario Maffeiano: niet zo’n groot, maar wel één van de oudste archeologische musea van Europa. Er worden vooral Romeinse, Griekse en Etruskische vondsten getoond.

 

Het Gardameer: 25km van Verona vind je het imposante, oogverblindende Gardameer. Het meer en de pittoreske stadjes errond zijn zeker een daguitstapje waard.

Casa di Giulietta: het huis van de mooie Juliet Capulet uit het bekende Shakespeareaanse toneelstuk. Er is zelfs een balkon voorzien om de beroemde balkonscène na te spelen!

 

Piazza del Erbe: vroeger het Romeins forum, nu een oud marktplein. Elke dag markt, en bomvol terrasjes!

 

Piazza Bra: Gelegen vlak naast het bijna 2000 jaar oude amfitheater van Verona maakt van het Piazza Bra de beste plaats om tijdens de zomermaanden een terrasje te doen. Van juni tot augustus kan je er dan misschien meegenieten van één van de vele opera’s die er worden gehouden.

 

Al in de middeleeuwen strekte de roem van Verona zich uit tot ver voorbij de landsgrenzen.

Via Mazzini: de grootste, hipste winkelstraat van Verona. Zowel grote merken zoals Louis Vuitton of Gucci, als lokale Italiaanse mode zijn er te vinden.

 

Arena van Verona: groot Romeins amfitheater uit 30 n.C., met een uitstekende akoestiek. In de zomermaanden worden er dan ook elk jaar opera’s in de openlucht uitgevoerd, waarbij plaats is voor 22.000 bezoekers. Het amfitheater is het op 2 na grootste amfitheater ter wereld.

Verona here we come!

Ponte Pietra: de oudste Romeinse brug van Verona, uit 100 v.C.

 

Porta Borsari: één van de oude Romeinse stadspoorten van Verona. Deze poort is bijna 2000 jaar oud, en werd bovenop een nog oudere poort gebouwd.

 

Te doen

Berfi’s (club): van plan stevig uit te gaan? Ten zuiden van Verona ligt de kleine, maar steeds drukbezochte Berfi’s club.

Wijn: Italië en wijn zijn een onafscheidbaar duo. De stad gonst dan ook van de kleine wijnbars en bistro’s waar je naar hartenlust wijn en hapjes kan bestellen.

 

Verona here we come!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

2

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK