chocolademelk warme chocolademelk

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Top-notch chocolademelken!

Een lekkere, warme chocolademelk liefst nog vers gemaakt met echte chocolade… Hmm, bij het idee alleen al komt het water ons in de mond. Tegenwoordig zijn er trouwens 101 varianten op de markt van de traditionele chocolademelk: met kaneel, marshmallows, pili pili… En ga zo maar verder. Wij hebben er zelf eens een paar gemaakt en geproefd waarbij de volgende vijf chocolademelken er echt bovenuit sprongen qua smaakexplosie in je mond. Neem dus maar snel een grote koffietas en ervaar het zelf!

Chocolademelk nummer 1: witte chocolade en frambozen

Chocolade en fruit, een goede combinatie? In deze chocolademelk zeker wel! Breng om te beginnen een halve liter melk aan de kook (dat is voor 2 kopjes), zet dan het vuur uit en smelt er 175 gr witte chocolade in… Ruik je die heerlijkheid al? Voeg er nu een koffielepel vanille-extract aan toe en roer er nog eens goed in. Zoek 350 gr heerlijke framboosjes uit, doe ze bij de melk en mix alles. Schenk het in een mooie tas en als ‘framboos’ op de taart kan je er nog wat slagroom op doen en afwerken met een lekker framboosje erbovenop. Klaar!

Chocolade en fruit, een goede combinatie? In deze chocolademelk zeker wel!

De likeur-chocolademelk

Eigenlijk is deze heel simpel te maken, hoor. Maar toch zó lekker! Je maakt gewoon een tasje chocolademelk klaar en doet er een goede scheut likeur bij naar keuze. Onze voorkeur gaat uit naar een cream likeur met vanille- of hazelnootsmaak omdat die goed samengaat met de smaak van chocolade. De likeur zal voor een bijzondere sensatie in je mond zorgen en je op een leuke manier extra verwarmen binnenin… Laat die gezellige avondjes maar komen met deze chocolademelk!

Schuimgebakjes in je chocolademelk.

Schuimgebakjes in je chocolademelk

Ken je die kleine schattige schuimgebakjes, ook wel bekend onder de naam meringues? Die zijn ook perfect om je chocolademelk mee te verrijken! Je hoeft enkel wat chocolademelk warm te maken en er een paar van die schuimgebakjes in te laten smelten. Als je er niet genoeg van krijgt, kun je je tas zelfs afwerken met wat meringues en er dan nog wat cacaopoeder over doen voor de finishing touch! Als je er trouwens een échte homemade chocolademelk van wil maken, kan je de chocolade zelf gaan smelten en de meringues zelf bakken. Dan geniet je er achteraf misschien nog meer van…

Chocolademelk met lavendelsmaak

Lavendel ruikt niet alleen geweldig, je kan het ook opeten! Dus hebben wij het eens in onze chocolademelk geprobeerd… En het resultaat mag er zeker zijn. Voor twee kopjes lavendel-chocolademelk kook je een halve liter melk met ongeveer ¼ theelepel lavendelbloemen erin. Neem de pot van het vuur en laat het eventjes rusten. De lavendel zeef je er dan terug uit waarna je de chocolade kan gaan smelten in de melk. Wij doen er zo’n 100 gr pure of melkchocolade in. Maar je kiest uiteraard zelf je favoriete smaak! Nog een tip: lavendel heeft een sterke smaak, dus doe er niet te veel van in je chocolademelk.

Chocolademelk met lavendelsmaak.

Chocolademelk: drankje van de goden

Eerlijk gezegd hadden we wel wat moeite om een top 5 samen te stellen van beste chocolademelken, want er zijn er nog zoveel andere die lekker zijn! Wij houden er bijvoorbeeld ook van om te mixen met kaneelpoeder en honing of om er wat pit aan toe te voegen met chilipoeder. Voor welke smaak ben jij te vinden?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

3

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK