Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Chicken Tikka Masala

Krijg je dit weekend vrienden over de vloer? Wil je hen een lekker, maar toch niet te moeilijk gerecht voorschotelen? Kies dan voor deze overheerlijke Chicken Tikka Masala. Lees het artikel, ga de ingrediënten kopen in de winkel en trek je schort maar aan om eraan te beginnen. Je vrienden zullen handen en vingers aflikken bij deze lekkere maaltijd.

 

Moeilijkheidsgraad: Hobbykok

Bereidingstijd: 120 minuten


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ½ kip in stukjes gesneden

Voor de marinade

  • 250 gr. yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels rode peper
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 1 stukje gember (ong. 1cm)
  • 6 satéstokjes
Kies dan voor deze overheerlijke Chicken Tikka Masala.

Voor de saus

  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 2 teentjes look
  • 1 jalapeño peper
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • ½ theelepel zout
  • 1 blik tomatensaus
  • 2 dl room
Steek de stukjes kip op de satéstokjes en laat ze ongeveer een uurtje in de koelkast marineren in de zelfgemaakte marinade.

Koken maar!

Steek de stukjes kip op de satéstokjes en laat ze ongeveer een uurtje in de koelkast marineren in de zelfgemaakte marinade. Tijdens het marineren van de kip kan je de saus al maken. Laat de boter smelten, voeg de look en de jalapeño toe. Roer de koriander, komijn, paprika, garam masala en het zout door de saus. Spatel de tomatensaus eronder. Laat de massa ongeveer 15 minuten sudderen. Klaar? Roer de room eronder, laat het op een zacht vuurtje aandikken. Als de kip gemarineerd is, bak of gril je ze. Verwijder de kip nadien van de stokjes en voeg ze toe aan de saus. Laat het geheel 5 minuten opwarmen. Serveer met basmati rijst, naan of pita brood. Smakelijk!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK