cadeautje cadeau cadeautjes cadeau-inspiratie

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Cadeautjes om van te snoepen

Cadeau-inspiratie vind je overal. Je loopt een winkel binnen en je vindt er gegarandeerd een handig, leuk, mooi, sfeervol of grappig cadeautje. Maar wat als je er nu zelf eens eentje zou maken? En wel iets dat je kan opeten of opdrinken? We geven hier een paar lekkere cadeau-ideetjes

Een heerlijke tas in 1, 2, 3

Kies of koop een langwerpige, glazen of plastic tube met dop, een mooi flesje of een leuk (doorzichtig) potje. Doe daar 1 theelepel suiker, 3-4 theelepels cacaopoeder, een theelepel hagelslag en een theelepel mini marshmallows in. Doe het dopje erop en plak er een etiketje op. Daarop kan je een persoonlijke boodschap schrijven, een naam geven aan je instant chocomelk-cadeautje (zoals ‘Hot Chocolate Mix for My Love’) en er bijvoorbeeld ook in het klein op zetten dat je het moet mengen met een kop warme melk of warm water. Een strikje met mooi inpakpapier errond en afgeven!

 

Koffiezakjes voor op reis

Op reis zijn en naar een tasje koffie snakken, maar geen koffiebar in de buurt te bespeuren? Maak dan deze koffiezakjes en geef ze cadeau aan een echte koffiedrinker. Met zo’n zakje in zijn of haar tas kan die zijn/haar koffiebehoefte altijd bevredigen…

Cadeau-inspiratie vind je overal. Je loopt een winkel binnen en je vindt er gegarandeerd een handig, leuk, mooi, sfeervol of grappig cadeautje.
Het zakje bind je toe met een koordje en dan kan je er enkele in een leuke pot steken, inpakken en zo afgeven als cadeau.
Het is trouwens heel eenvoudig te maken. Je neemt een paar koffiefilters, doet er telkens de juiste hoeveelheid koffiepoeder in voor 1 tas en kan er eventueel ook een snufje kaneel of vanille bij doen voor een specialere smaak… Het zakje bind je toe met een koordje en dan kan je er enkele in een leuke pot steken, inpakken en zo afgeven als cadeau. Elk koffiezakje moet je dan gewoon in een kop warm water doen, een paar minuten laten trekken en eruit halen. Meer is er niet aan!

Een flesje wodka

Geef een flesje wodka cadeau. Maar geen gewone wodka, wel eentje met een unieke smaak, die je overigens zelf bereid hebt! Doe de schil van 1/3 sinaasappel, ¼ tas verse veenbessen, 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 1,5 tas wodka in een potje en sluit dat af. Laat het 2-4 dagen trekken en schud 2 keer per dag met het potje.

Zeef dan het mengsel in een ander potje, inpakken en afgeven. Een andere smaak maak je door een takje rozemarijn, een gesneden mandarijntje en een schijfje citroen en 1,5 tas wodka bij elkaar te doen en te verwerken op dezelfde manier als de eerste smaak. Origineel cadeautje voor zij die wel eens iets sterkers lusten…

 

Een potje hete saus

Voor de liefhebbers van pikant eten is er de hete saus, in cadeauvorm weliswaar. Je neemt 200 gr pepers en 4 tenen look, en hakt die fijn in een blender. Breng het mengsel samen met 40 gr zout zachtjes aan de kook. Je vult 1 of meerdere potje voor de helft met de saus, en voegt er dan ¼ arachideolie bij. Afsluiten en inpakken!

Origineel cadeautje voor zij die wel eens iets sterkers lusten…

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK