fietsroute fietsroutes bloesems bloesemroutes

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Fiets langs de mooiste bloesemroutes

In Haspengouw kan je elk jaar opnieuw genieten van prachtige en heerlijk geurende (fruit)bomen in volle bloei. Trek er met je fiets op uit en geniet met volle teugen van de pracht van de natuur! Wij zetten alvast enkele populaire bloesemroutes even op een rijtje.

Met je fiets langs bloesems

Startpunt Bilzen: Over heuvels en langs bloesems fiets je tijdens deze 28 km-lange fietstocht. Je vertrekt aan het kasteel Alden Biesen en komt onderweg ook langs het enige wijnkasteel (en grootste wijndomein) dat België rijk is.

 

Startpunt Borgloon: Heb je al wat getrainde benen? Dan is deze heuvelachtige fietsroute van 28,5 km eentje voor jou. Borgloon, Tongeren en Zammelen liggen allemaal op je route, net zoals het fruitstreekmuseum en het kasteel van Hex. En uiteraard fiets je ook langs enkele mooie bloesemlandschappen!

Wij zetten alvast enkele populaire bloesemroutes even op een rijtje.

Startpunt Sint-Truiden: Proef van een lekker stukje fruit bij de lokale fruitbedrijven. Ontdek het erfgoed van Haspengouw, met kastelen, hoeves en ruïnes. En laat je zo inpakken door de natuurlijke en culturele rijkdom waarmee je op deze fietsroute van zo’n 33 km kennismaakt.

 

Startpunt Sint-Truiden: Voor zij die liever op een iets vlakkere ondergrond fietsen, is er deze fietsroute van 35 km. Met mooie fruitbloesems op de achtergrond fiets je langs enkele brouwerijen, een streekproductenwinkel, een vierkantshoeve en leuke picknickplekken. Wil je er nog enkele kilometers bij doen, dan kan je de route nog altijd uitbreiden tot 46,5 km!

Met je fiets langs bloesems.

Startpunt Borgloon: Niet te missen uitkijkpunten, een ambachtelijke stroopstokerij en een sfeervol kasteeldomein: fiets je deze route van 38 km, dan kom je dat allemaal tegen! Mispak je niet aan deze route, want er zitten wel een paar stevige kuitenbijters in…

 

Startpunt Alken: Ook dit is een iets vlakkere fietsroute (met een occasionele heuvel onderweg). 43 km lang krijg je de kans om de geur van bloesems op te snuiven, van prachtige uitzichten te genieten en eventjes te ontspannen op een gezellig recreatiedomein. Een iets kortere route? Kies dan voor de lus van 27 km.

Met mooie fruitbloesems op de achtergrond fiets je langs enkele brouwerijen, een streekproductenwinkel, een vierkantshoeve en leuke picknickplekken.
Op deze site vind je nog meer info over de verschillende fietsroutes die je kan volgen langs de Haspengouwse bloesems. Je kan er ook meteen een handige fietskaart downloaden, met interessante tips en stopplaatsen (waaronder cafeetjes om even op adem te komen). Heb je zelf nog een tip voor Tweezers die wel een keertje door de bloesems willen gaan fietsen in Haspengouw? Laat dat hieronder dan zeker weten in een reactie!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK