Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Gezonde bloemkoolpizza

Pizza en gezond zijn niet meteen woorden die je in éénzelfde zin zou gebruiken, en toch kan het. Tegenwoordig is de bloemkoolpizza erg populair. Bij deze variant wordt de pizzabodem van bloemkool gemaakt, in plaats van van deeg. Dit resulteert dus in heel wat minder calorieën en koolhydraten, kijk maar mee!

Wat heb je precies nodig voor 2 bodems:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 ei
  • 50g geraspte kaas
  • Peper, zout en oregano
Tegenwoordig is de bloemkoolpizza erg populair.
Als dit gelukt is, meng je de bloemkool met het ei, de kaas en de kruiden in een kommetje, waarna je de bodem kan uitrollen.

Hoe maak je het?

Was de bloemkool en verdeel het geheel in roosjes. Doe deze roosjes in de keukenmachine, en blenden maar, tot je een soort couscousachtige structuur krijgt. Na het blenden doe je de bloemkool 4 minuten in de microgolf, waarna je het mengsel laat uitlekken. Het best wring je deze uit in een theedoek, zo krijg je de beste bodem! Als dit gelukt is, meng je de bloemkool met het ei, de kaas en de kruiden in een kommetje, waarna je de bodem kan uitrollen.

Na 15 minuutjes op 180°C is jouw bodem gebakken, en kan je deze beleggen met tomatensaus, kaas en je favoriete toppings, waarna je de pizza nog een 8 minuutjes in de oven zet!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK