Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Bikinifouten die ook jij maakt

Heb jij net een paar nieuwe bikini’s gekocht voor het nieuwe zomerseizoen? Lees dan deze tips eens als je wil dat je nieuwe badstof ook een seizoen lang meegaat. Want we beseffen het niet altijd, maar we zijn niet lief genoeg voor onze zwemkledij. Tijdens de zomer ondergaan ze de ergste martelingen; we wringen ze uit, wassen en drogen ze verkeerd waardoor ze al snel beginnen te verkleuren en vervormen. Deze veelgemaakte fouten helpen jouw favoriete bikini naar de vaantjes!

 
Deze veelgemaakte fouten helpen jouw favoriete bikini naar de vaantjes!

Zonnecrème

De meeste mensen smeren zich in met zonnecrème nadat ze hun zonnekledij hebben aangetrokken. Ook wij pleiten hier schuldig! We doen het uit gemakzucht, maar eigenlijk is het nefast voor onze zwemkledij. We durven al wel eens te morsen op ons bikinibroekje waardoor je lelijke strepen krijgt en weinig flatterende verkleuringen langs de randen, alsof je hard gezweet hebt. Wil je dit vermijden, dan smeer je je het best een half uur voordat je je bikini aantrekt pas in.

 
Heb jij net een paar nieuwe bikini’s gekocht voor het nieuwe zomerseizoen?
Foto: M&S

Niet douchen

Chloor in zwembadwater is nefast voor de rekbaarheid van de stof elastaan waaruit de meeste zwemkledij is vervaardigd. Daarom is het belangrijk om voor je zwembeurt te douchen (en dus niet alleen voor de hygiëne). Als je bikini vooraf goed is afgespoeld met zuiver water, dan zal die de schadelijke stof veel minder snel opnemen. Een gereinigde bikini is dus een beschermde bikini! Daarenboven douche je het best ook na je zwembeurt, zodat chloor, zout of zonnecrème mooi weggespoeld worden!

 
De meeste mensen smeren zich in met zonnecrème nadat ze hun zonnekledij hebben aangetrokken.
Foto: Slufoot

Help, warm water!

Stop jij ook je bikini samen met de rest van je was in de wasmachine? Oh zo fout. Warmte is zowat de grootste vijand van je zwemkledij. Het tast de elasticiteit aan waardoor je met een uitgerekte of gekrompen bikini achterblijft. Spoel je zwemkledij daarom af met koud water en als hij toch in de wastrommel moet, schakel dan het fijnwasprogramma in. Je kan kleurenvervaging van je zwemkledij trouwens afremmen door deze wekelijks dertig minuten te laten weken in een badje van een kwart liter water en een lepel azijn.

 
Een gereinigde bikini is dus een beschermde bikini!
Foto: Pinterest

Ophangen aan de wasdraad

Je stopt je bikini beter niet in de droogtrommel; laat het drogen in de frisse lucht. Als je niet wil dat je gloednieuwe bikini een pastelkleurig afkooksel wordt, dan droog je je bikini het best in de schaduw. Badstof is speciaal ontworpen om snel te drogen, dus het heeft de warmte van de zon niet nodig! Velen hangen hun zwemkledij op aan de droogdraad, maar natte kledij weegt twee keer zo zwaar waardoor het geheel gaat doorhangen en wordt uitgerekt! Je legt je zwemkledij daarom beter op een egaal oppervlak.

 
Je stopt je bikini beter niet in de droogtrommel; laat het drogen in de frisse lucht.
Foto: Pinterest

Op een grillig oppervlak gaan zitten

Zalig, zo op de rand van het zwembad wat chillen en ondertussen bruin worden door de zon! Maar denk ook eens aan je bikinibroekje: de meeste zwembadranden zijn nogal grillig van oppervlak waardoor de fragiele badstof van je zwemkledij langzaam maar zeker gaat scheuren en jij met een geperforeerd lapje stof aan je zitvlak achterblijft.

 
Wil je dit vermijden, dan smeer je je het best een half uur voordat je je bikini aantrekt pas in.
Foto: Pinterest

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK