reis op reis gratis op reis reis goedkoop

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Bijna gratis op reis: hoe?

Wil je de wereld verkennen, maar is je budget beperkt? Bekijk het dan eens van een andere invalshoek… Wij hebben hier maar liefst 10 ideeën gevonden om voor bijna niets op reis te gaan! Verbreed je horizon en probeer deze tips eens uit.

1. Carpoolen

Op www.blablacar.nl vind je een ritje naar Lyon, Amsterdam of Berlijn, en kan je ook zelf zitplaatsen in je auto aanbieden. Je deelt de kosten en reist voordeliger!

 

2. Huizenruil

Er bestaan diverse sites waarop mensen hun huis of appartement aanbieden zodat jij er tijdelijk in kan verblijven. 

Wil je de wereld verkennen, maar is je budget beperkt?

De eigenaars gaan zelf op reis, ze moeten weg voor hun werk of nog iets anders, en zoeken een housesitter  die waakt over hun huis terwijl zij er niet zijn. Het enige dat je dus hoeft te betalen is het transport (en je eten…)!

 

3. Reclamestickers

Door je auto te beplakken met reclamestickers, verdien je je kilometers terug. Kijk eens op www.cashcar.nl voor meer informatie.

Reisorganisaties, reismagazines of tv-programma’s over reizen werken vaak wedstrijden uit.

4. Voordeelbonnen

Voordelig op restaurant, korting op een wellness bezoek of snowboarden voor een prijsje? Zoek naar voordeelbonnen, zoals op www.groupon.com. Niet enkel voor België, maar ook voor het buitenland vind je hier interessante deals.

 

5. Wedstrijden

Reisorganisaties, reismagazines of tv-programma’s over reizen werken vaak wedstrijden uit. Doe mee en win simpelweg een reis! Je hebt niets te verliezen…

6. Meezeilen

Vaar de wereld rond, gratis en voor niets. Op www.findacrew.net kan je je aanmelden als bemanningslid van een boot die naar Engeland, Chili, Nieuw-Zeeland, Griekenland of elders vaart. Je ziet onder andere hoe lang de reis zal duren, waar de boot vertrekt en welk werk er van je verwacht wordt.

 

7. Benut wat je goed kan

Kan je goed tuinieren, babysitten, timmeren, of koken? Log je dan in op www.staydu.com en vind er een gastgezin in het buitenland waar je kan verblijven in ruil voor wat hulp in en rond het huis.

8. Fietsen

Voor de sportievelingen is er de optie om met de fiets op reis te gaan. Een stevige fiets, een paar goede fietszakken en eventueel een tentje zijn de enige dingen die je nodig hebt. Je bent zo vrij als een vogel, legt sneller contacten met locals én ervaart de omgeving meer. Op www.eurovelo.org vind je alvast enkele Europese fietsroutes die de moeite waard zijn, en op www.warmshowers.com kan je je aanmelden om een slaapplek te vinden langs je fietsroute.

Voor de sportievelingen is er de optie om met de fiets op reis te gaan.

9. Twitteren

Je zou het misschien niet meteen denken, maar via sociale media kan je je reis ook erg goedkoop houden. Wanneer je op je nieuwe locatie bent aangekomen, twitter je dat je (gratis) onderdak, eten en/of vervoer nodig hebt. Wie weet komen grote bedrijven je wel op het spoor en beginnen ze jou te sponsoren…

 

10. Boer(in) spelen

Neem een kijkje op www.wwoofinternational.org, bied je aan om een paar uur te helpen op de boerderij en ontvang daar gratis kost en inwoon voor. Over de hele wereld bieden boerderijen deze mogelijkheid aan. Je leert de cultuur erdoor kennen, verblijft gratis en legt interessante contacten.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

2

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK