Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Beloon jezelf zonder eten

We zijn er allemaal een beetje schuldig aan: na een lange, stresserende werkdag komen we thuis en vliegen we de snoepkast in voor chips of koeken met het idee “het was een moeilijke dag, ik verdien dit!”. Dat je een beloning verdient, daar zijn wij het helemaal mee eens. Dat vettige en suikerrijke snacks een beloning zijn? Not so much.


Niet alleen zijn ze slecht voor de gezondheid, je komt er ook nog eens van bij, wat voor een slecht zelfbeeld en een algemeen ongelukkig gevoel zorgt. Kies je voor een ander soort traktatie, dan zal je je achteraf beter (en beter beloond!) voelen dan daarvoor. Hoe kan je jezelf dan een pick-me-up geven zonder te moeten reiken naar eten? Dat lees je hier!

Serie of film kijken

Kijk een aflevering van je favoriete serie, of zet een film op die je al eeuwen wou zien. Maak je geen zorgen om de tv-smaak van je huisgenoten, dit is jóuw moment. Neem een dekentje, een warm kopje thee of koffie, en geniet! (Laat de snacks wel voor wat ze zijn, natuurlijk).

 

Voetmassage

Niets zo ontspannend, vooral na een veelbewogen dag, als een voetmassage. Kan je je partner overtuigen om je voetjes uitgebreid onder handen te nemen? Nog beter! Als niet, dan kan je het zeker ook zelf doen!

Niets zo ontspannend, vooral na een veelbewogen dag, als een voetmassage.
Heb je toevallig een sauna of bubbelbad?

Sexy times

Alleen of met je partner, een vrijpartij zorgt ervoor dat je je sexy, slank en gelukkig voelt. En het verbetert ook nog eens jullie relatie! Stap dus na een lange dag op je partner af, en eis dat hij of zei stante pede je kleren uittrekt!

 

Wellness

Heb je toevallig een sauna of bubbelbad? Gebruik ze! Heb je een lidkaart van de fitness? In veel fitnesscentra is er een sauna voorhanden.

Leg jezelf in de watten

Sluit jezelf een uurtje op in de badkamer. Neem een lange douche, doe een maskertje in je haar, geef jezelf een scrub, scheer je benen en wrijf jezelf in met dat potje dure bodylotion dat je nog cadeau hebt gekregen. Je voelt je meteen stukken beter.

 

Ga winkelen

Zijn de winkels nog open? Trek een budget uit en koop om het even wat voor dat bedrag. Of het nu cosmetica is, of kleren, games, gadgets, home deco, dure douchegel, wat dan ook: je kan niet snoepen wanneer je niet thuis bent, en je voelt je vrolijker na je aankopen.

Of het nu cosmetica is, of kleren, games, gadgets, home deco, dure douchegel, wat dan ook: je kan niet snoepen wanneer je niet thuis bent, en je voelt je vrolijker na je aankopen.
Dit moet uiteindelijk toch gebeuren en je voelt je er een heel nieuw persoon door.

Slaap

Neem een dutje. We durven te wedden dat je lichaam daar al even hard naar snakt als naar die koekjes. 20 minuten is genoeg voor een power nap, en laat dat nu net dezelfde hoeveelheid tijd zijn die je anders zou spenderen met het leegroven van de koelkast!

 

Ga naar de kapper

Dit moet uiteindelijk toch gebeuren en je voelt je er een heel nieuw persoon door.

Games

Game wat op je computer of op je spelconsole. Als je een controller in je handen hebt kan je geen zak chips vastpakken. Daarenboven zijn games enorm afleidend.

 

Gaan zwemmen

Ben je een sportief type? Ga zwemmen in plaats van knabbelen. Je traint je lichaam, je geniet van het warme water, en hopelijk is er nog een sauna of stoomcabine in het dichtstbijzijnde zwembad.

Ga zwemmen in plaats van knabbelen.
Dagdromen en plannen van je vakantie neemt heel wat tijd en concentratievermogen in beslag.

Download een app

Leid jezelf af door op zoek te gaan naar een leuke app die je wel kan gebruiken, of waar je mee kan spelen. Het mag zelfs een betalende zijn, laat je eens gaan!

 

Plan je vakantie

Dagdromen en plannen van je vakantie neemt heel wat tijd en concentratievermogen in beslag. Je kan je al helemaal inbeelden hoe fijn en gezellig je vakantie zal zijn!

Koop een merkproduct

Koop eens een duurdere versie van een product dat je normaal ook in huis haalt. Ga voor een dure lipstick in plaats van eentje uit de drogisterij, of koop een dure deodorant die je je anders niet zou aanschaffen.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK