badplaatsen zuid-frankrijk badplaatsen zuid-frankrijk badsteden

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Prachtige badplaatsen in Zuid-Frankrijk

Pootje baden, cultuur en natuur combineren, allerlei winkeltjes en marktjes bezoeken, en dat in een sfeervolle, zuiderse setting? We hebben er enkele van de mooiste badsteden in Zuid-Frankrijk uitgekozen voor jou. Steden die je keer op keer volledig inpakken met hun charme en schoonheid.

Saint-Tropez

De havenstad en tevens badplaats Saint-Tropez verrast velen, elke keer opnieuw. De gezellige marktjes, de talrijke winkels of de mooie natuur: in deze kuststad vind je het allemaal op 1 plek. Maar de stad is ook rijk aan leuke winkels en evenementen. Tijdens Les Voiles de Saint-Tropez varen bijvoorbeeld meer dan 300 zeilboten op zee die hun aandacht trekken met hun kleurrijke zeilen. In Saint-Tropez kan je je trouwens ook een beetje in Venetië wanen… dankzij de romantische plek Port Grimaud. 

De havenstad en tevens badplaats Saint-Tropez verrast velen, elke keer opnieuw.
En heb je zin in iets lekker en lokaal? Drink dan een glaasje van de gekende anijslikeur Pastis des Lices, of eet een stukje Tarte Tropézienne… In Saint-Tropez word je verwend!
Dit is de badplaats Le Grau du Roi!

Le Grau du Roi

Een vissersdorp aan de rand van de Camargue dat tegelijkertijd de grootste jachthaven van Europa herbergt? Dat is de badplaats Le Grau du Roi! Laat je gaan in de vele watersporten die je hier kan beoefenen, gooi een blik op meer dan 300 verschillende vissen in het Seaquariam of verken het strand te voet of te paard. Heb je een hongertje? Geniet dan van lekker gebakken verse vis, op het strand (!), aan de kade Quai Général de Gaulle, met een prachtig uitzicht… In Le Grau du Roi drink, eet, ontdek en geniet je in een prachtig decor.

Cassis

Niet ver van Marseille vind je Cassis. Het is een kleine vissershaven die je zoveel te bieden heeft. Een prachtig strand, talrijke winkels, een historisch centrum en rustgevende natuur. Ga bijvoorbeeld eens naar het Nationaal park Les Calanques waar je een hemelse fauna en flora ontdekt, met indrukwekkende kliffen en rotsen. De kreken Port Miou, En Vau en Port Pin zijn ook de moeite waard om eens langs te gaan. 

Niet ver van Marseille vind je Cassis.
Of ga de culinaire toer op door de lokale marktjes af te schuimen op zoek naar heerlijke streekproducten, of door enkele heerlijke Cassis-wijnen te proeven bij één van de vele wijnhuizen in de regio.
Vlak bij de bergen, daar ligt Menton – tussen Monaco en Italië.

Menton

Vlak bij de bergen, daar ligt Menton – tussen Monaco en Italië. Met citroenbomen overal en een diversiteit aan architecturen is deze kuststad een bezoekje waard. Bezoek één van de vele tuinen, zoals Serre de la Madone of Exotique val Rahmeh. Vaar mee met een catamaran en bewonder de badstad vanop zee. Of ga eens langs bij de Confiturerie Artisanale Herbin, waar ze honderden soorten confituren maken… Moois en leuks genoeg om te ontdekken in Menton!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK